Potrivit sondajului, 57 la sută dintre americani dezaprobă modul în care Obama gestionează ameninţarea reprezentată de SI, faţă de 49 la sută la sfârşitul lui septembrie.
Alţi 57 la sută dezaprobă modul în care sunt gestionate afacerile externe în general, iar 54 la sută dezaprobă modul în care preşedintele se ocupă de terorism. Alţi 60 la sută sunt nemulţumiţi de modul în care Obama administrează securitatea electronică la nivel naţional.
Declinul ratei de aprobare a preşedintelui în ceea ce priveşte securitatea internă intervine după o săptămână de tulburări care subliniază creşterea ameninţărilor în stăinătate. Capitala Danemarcei a fost afectată de două atacuri soldate cu doi morţi şi cinci răniţi. Egiptul a lansat a doua rundă de raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Libia, luni, ca ripostă faţă de aparenta decapitare a 21 de egipteni copţi de către aceast grupare.
Potrivit sondajului, tot mai mulţi americani (58 la sută) consideră că acţiunea militară a Statelor Unite împotriva SI este inadecvată. Chiar şi în rândul democraţilor, aproape jumătate (46 la sută) consideră că lucrurile nu merg bine în bătălia împotriva grupării.
Aproximativ jumătate dintre respondenţi (51 la sută) susţin că au încredere în preşedinte în calitatea sa de comandant şef al armatei.
Dar în timp ce persoane afiliate SI continuă să comită atacuri brutale, sprijinul pentru trimiterea de trupe pe teren în Irak şi Siria pare din ce în ce mai mare. În noiembrie, doar 43 la sută dintre americani susţineau ideea mobilizării de trupe terestre, în timp ce 55 la sută se opuneau acestei idei. În prezent, numărul celor care susţin mobilizarea a crescut la 47 la sută.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion format din 1.027 de adulţi americani, în perioada 12-15 februari, şi are o marjă de eroare de 3 la sută.