- Home
- Externe
- (26.09.2019, 12:09)
- Roxana Rosu
Sondaj: Peste jumătate dintre britanici cred că sunt prea mulţi emigranţi, dar spun că sunt joburi pe care nu le-ar accepta nici dacă ar fi şomeri
Imigraţia rămâne o problemă majoră în Marea Britanie, în condiţiile în care 73% din populaţie crede că sunt necesare restricţii mai severe, dar, în acelaşi timp, un procent important de britanici au angajat sau vor să angajeze emigraţi pentru anumite joburi sau spun că nu ar accepta anumite locuri de muncă nici dacă ar fi şomeri, arată un sondaj realizat de TransferGo.
Urmărește
1657 afișări
Imigraţia rămâne o problemă majoră în Marea Britanie, în condiţiile în care 73% din populaţie crede că sunt necesare restricţii mai severe, dar, în acelaşi timp, un procent important de britanici au angajat sau vor să angajeze emigraţi pentru anumite joburi sau spun că nu ar accepta anumite locuri de muncă nici dacă ar fi şomeri, arată un sondaj realizat de TransferGo.
Sondajul, derulat la finalul lunii august, arată că peste jumătate dintre britanici (54%) sunt de părere că imigraţia a atins un nivel mult prea ridicat, în timp ce 43% dintre aceştia acceptă că imigraţia este un fenomen necesar pentru a răspunde cererii de forţă de muncă în diverse domenii.
În ciuda îngrijorării faţă de rata crescută a imigraţiei, un procent semnificativ dintre respondenţi afirmă ca ar angaja sau că au angajat deja imigranţi în diferite domenii. Astfel, peste jumătate dintre aceştia ar oferi sau au oferit locuri de muncă în construcţii (53%), curăţenie la domiciliu (58%) sau ca şofer de taxi (51%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
În plus, cu toate că îngrijorarea faţă de numărul imigranţilor este ridicată, o parte dintre britanici recunoaşte că există joburi pentru care nu ar aplica nici măcar dacă ar rămâne fără loc de muncă. De exemplu, numai 31% dintre aceştia ar aplica pentru un loc de muncă în construcţii şi doar 36% ar accepta să lucreze ca şofer de taxi.
„Studiul scoate la lumină atitudini contradictorii ale britanicilor faţă de fenomenul imigraţiei. Ştim despre utilizatorii TransferGo care lucrează în Marea Britanie că desfăşoară activităţi esenţiale în economie pentru a-şi susţine familiile rămase în ţările de origine. Credem că între nemulţumirea faţă de nivelul imigraţiei în Marea Britanie şi recunoaşterea nevoii pentru forţă de muncă străină în unele domenii, chiar a disponibilităţii pentru a angaja imigranţi există o tensiune, asupra căreia vrem să atragem atenţia prin rezultatele acestui studiu şi, mai departe, să oferim un punct de plecare într-o conversaţie mult mai echilibrată asupra imigraţiei şi a cererii forţei de muncă în Marea Britanie”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO TransferGo.
Atitudinile faţă de imigraţie au o legătură puternică cu orientarea politică. Persoanele care au votat pentru Brexit sunt mult mai înclinate să creadă că imigraţia este prea mare (83%), în timp ce doar 29% dintre cei care au votat pentru menţinerea Marii Britanii în UE cred acest lucru. În mod similar, există o corelaţie clară între vârstă şi atitudinea faţă de imigraţie, întrucât 69% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani consideră că imigraţia este prea mare, spre deosebire de numai 30% dintre tinerii de 18-24 de ani.
Studiul TransferGo a fost realizat de YouGov, o companie de sondare online a opiniei publice, înfiinţată în 2005 în Marea Britanie. YouGov activează în special în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia – Pacific.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe