Soţul celei mai bogate femei din Rusia, arestat pentru crimă după un schimb de focuri la birou

Vladislav Bakalchuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia, a fost acuzat de crimă şi arestat, joi, au declarat avocaţii săi, după un schimb de focuri la biroul din Moscova al celui mai mare retailer online din Rusia, scrie Reuters. Doi oameni au murit.

Urmărește
503 afișări
Imaginea articolului Soţul celei mai bogate femei din Rusia, arestat pentru crimă după un schimb de focuri la birou

Sursa foto: TASS

Două persoane au fost ucise într-un schimb de focuri miercuri, la câteva străzi distanţă de Kremlin, la biroul Wildberries, în timp ce o dispută privind viitorul companiei a luat o turnură violentă. Alte şapte persoane au fost rănite, inclusiv ofiţeri de poliţie.

Vladislav şi soţia sa, Tatyana Bakalchuk, care au intentat divorţ în iulie, au fost implicaţi într-o dispută publică acerbă de când Wildberries a anunţat în iunie planurile de fuziune cu firma de publicitate Russ Group.

Tatyana a fondat Wildberries, răspunsul Rusiei la Amazon, în 2004, transformând-o dintr-un revânzător online de haine într-o piaţă importantă pentru toate tipurile de bunuri.

Ambele părţi s-au învinovăţit reciproc pentru împuşcăturile care au avut loc.

Vladislav a declarat că sosise la o întâlnire prestabilită şi că personalul de la birou a fost cel care a tras primele focuri de armă. Tatyana a declarat că Vladislav şi colegii săi au încercat să ocupe biroul şi că nu era programată nicio întâlnire.

Avocaţii lui Vladislav au declarat că acesta a fost arestat şi acuzat de crimă şi tentativă de omor asupra unui ofiţer de poliţie, ceea ce, în opinia lor, reprezintă o „încălcare flagrantă şi fără precedent” a drepturilor clientului lor.

Disputa de afaceri se concentrează în jurul fuziunii care a format RVB, o nouă companie cu Robert Mirzoyan ca CEO, care a redus participaţia totală a Tatianei la aproximativ 65% în RVB de la 99% în Wildberries. Vladislav a declarat atunci că soţia sa a fost „manipulată”. Liderul cecen Ramzan Kadyrov, care a intervenit pentru a-l sprijini pe Vladislav, a numit fuziunea o „acaparare de active”. Tatiana a respins ambele acuzaţii.

Kremlinul a declarat că fuziunea a primit sprijinul preşedintelui Vladimir Putin, dar că acesta nu va interveni în evoluţia acesteia.

Într-un mesaj video postat pe Telegram joi dimineaţă, Tatiana a spus în lacrimi: „Vladislav, ce faci? Cum te vei uita în ochii părinţilor tăi şi ai copiilor noştri? Cum ai putut să aduci situaţia la o asemenea absurditate?”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici