SpaceX, compania deţinută de Musk, plănuieşte o ieşire periculoasă în spaţiu, săptămâna viitoare

  • SpaceX, compania deţinută de Elon Musk, are în plan o ieşire în spaţiu, săptămâna viitoare, cu scopul de a testa echipamente noi.
  • Misiunea este una periculoasă şi poate pune vieţile membrilor echipajului în pericol.
Urmărește
2426 afișări
Imaginea articolului SpaceX, compania deţinută de Musk, plănuieşte o ieşire periculoasă în spaţiu, săptămâna viitoare

Sursa foto: SpaceX, site-ul oficial

SpaceX urmează să facă, săptămâna viitoare, prima ieşire în spaţiu cu o echipă neafiliată NASA, cu scopul de a testa echipamente inovatoare precum costumele spaţiale slim, în cadrul uneia dintre cele mai riscante misiuni pentru compania lui Elon Musk, informează Reuters.

Pe 29 august, un antreprenor miliardar, un fost pilot de luptă şi doi angajaţi SpaceX vor decola la bordul unei nave Crew Dragon modificate, urmând să facă, după două zile, o ieşire în spaţiu la o altitudine de 700 km.

Până acum, astfel de activităţi au fost realizate doar de astronauţi angajaţi de guvern, pe Staţia Spaţială Internaţională, aflată la o altitudine de 400 km.

Misiunea de cinci zile, denumită Polaris Dawn, va implica o orbită eliptică, la distanţe de la 190 km până la 1.400 km de Pământ, cel mai îndepărtat punct atins de oameni de la programul Apollo din 1972.

Despre echipaj

Echipajul, inclusiv miliardarul Jared Isaacman, va purta noile costume spaţiale SpaceX într-o capsulă Crew Dragon modificată, capabilă să-şi deschidă trapa în vidul spatial.

Misiunea, finanţată de Isaacman, a fost estimată la mai bine de 100 de milioane de dolari. Alături de el, vor participa Scott Poteet, locotenent-colonel retras din Forţele Aeriene ale SUA, şi inginerii SpaceX Sarah Gillis şi Anna Menon.

Obiectivul misiunii

Pentru SpaceX, misiunea reprezintă o oportunitate de a testa tehnologiile necesare pentru explorarea Lunii şi a planetei Marte.

Electronicele şi protecţiile din capsula Crew Dragon şi costumele spaţiale vor fi testate în timpul trecerii prin centura Van Allen, o regiune cu particule încărcate care pot afecta echipamentele şi sănătatea umană.

Pregătirile pentru ieşirea în spaţiu, programată în a treia zi, vor începe cu 45 de ore înainte. Întreaga cabină va fi depresurizată, iar doar doi astronauţi vor ieşi afară, depinzând de costume pentru supravieţuire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici