Spania amendează Booking.com cu 413 milioane de euro pentru "abuz de poziţie dominantă"

Autoritatea de supraveghere a concurenţei din Spania (CNMC) a declarat marţi că a aplicat platformei de turism online Booking.com o amendă record de 413 milioane de euro pentru "abuz de poziţie dominantă" în ultimii cinci ani.

Urmărește
2113 afișări
Imaginea articolului Spania amendează Booking.com cu 413 milioane de euro pentru "abuz de poziţie dominantă"

Spania amendează Booking.com cu 413 milioane de euro pentru "abuz de poziţie dominantă"

"Aceste practici au afectat hotelurile situate în Spania şi alte agenţii de turism online care concurează cu platforma. Termenii şi condiţiile sale creează un dezechilibru inechitabil în relaţia comercială cu hotelurile situate în Spania", a transmis Comisia Naţională a Pieţelor şi Concurenţei (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia) într-un comunicat, potrivit AFP.

"Prin poziţionarea mai bună a hotelurilor cu mai multe rezervări pe Booking.com, alte agenţii online au fost împiedicate să intre pe piaţă sau să se extindă", a adăugat aceasta.

Aceasta este cea mai mare amendă aplicată vreodată de CNMC, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a agenţiei guvernamentale.

Cota de piaţă a Booking.com în Spania, a doua cea mai vizitată ţară din lume după Franţa, în perioada supusă anchetei a fost cuprinsă între 70% şi 90%, conform CNMC.

Booking.com, a cărei societate mamă Booking Holdings are sediul central în Statele Unite, este un actor dominant cu o cotă de piaţă în Europa de peste 60 %.

În luna mai, Uniunea Europeană a adăugat agenţia de turism pe lista sa de companii digitale suficient de mari pentru a intra sub incidenţa unor norme mai stricte în materie de concurenţă, acordând firmei şase luni pentru a se pregăti în vederea conformării cu actul istoric Digital Markets Act (DMA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici