Sparaghelul este denumit „aurul alb" al germanilor. Ce este şi cum a cucerit gastronomia nemţilor

Sparanghelul a ajuns în atenţia tututor în ultima perioadă. Dar de ce este mai exact acestă plantă şi cum o putem utiliza în bucătărie.

Urmărește
1966 afișări
Imaginea articolului Sparaghelul este denumit „aurul alb" al germanilor. Ce este şi cum a cucerit gastronomia nemţilor

Sparaghelul este denumit „aurul alb" al germanilor. Ce este şi cum a cucerit gastronomia nemţilor

Sparanghelul este o legumă verde care este uşor de recunoscut datorită frunzelor sale asemănătoare cu solzii de peşte sau cu nişte suliţe. Este o plantă ce creşte în primăvară şi a fost cultivată în Europa încă de acum 2000 de ani. S-au găsit dovezi că a fost cultivată atât în Grecia antică unde era considerată ca având virtuţi sacre şi afrodisiace, dar şi în Egipt. Trecutul ei în relaia cu omul este cu siguranţă mai vechi fiind utilizat din cele mai vechi timpuri.
 
El a fost folosit în Europa de Vest şi a fost adesea pe masa familiilor regale. Un mare fan al său a fost Ludovic al XIV al Franţei care a sporit cultivarea sa. Vânzarea sa la scară largă a început însă în secolul al 18-lea şi a cucerit multe gastonomii precum cea germană, conform cultures.ca.
 
În zilele noastre el este cultivat cu precădere în trei ţări China Peru şi Germania care exportă şi permit consumarea lui în mai multe etape ale anului.
 
În privinţa modului de gătire The Spurceeats ne supune că există multe feluri de a integra acestă legumă în alimentaţia noastră. Adesea el se găseşte pe mesele oamenilor după ce a fost pregătit fie pe grătar fie la cuptor. Totuşi mulţi spun că cea mai bună reţetă este cea de sparanghel cu pui şi lămâie care se face cu ajutorul aburului.
 
Chiliul şi untul sunt alte alimente care se pot împerechea cu leguma deja celebră şi la noi. Pastele îşi găsesc şi ele loc alături de legumă.
 
În Germania a fost poreclit aurul alb şi în perioada "Spargelzeit season" care ţine din aprilie până în iunie se consumă 125.000 de tone. În sezon se organizează adesea festivaluri unde poţi găsi acestă plantă preparată în toate formele posibile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici