- Home
- Externe
- (18.10.2023, 16:31)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spaţiul Schengen, în pericol. Liderii UE promit să întărească securitatea la frontiere şi mai multe repatrieri după atacul de la Bruxelles
Liderii Belgiei şi Suediei şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au promis miercuri să întărească securitatea la frontiere şi să intensifice repatrierile, după ce un solicitant de azil din Tunisia a împuşcat mortal doi suporteri suedezi la Bruxelles.
Urmărește
1069 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Aceştia au vorbit după ce au adus un omagiu victimelor atacului de luni din capitala belgiană, unde se află instituţiile UE, şi au condamnat atacul terorist.
Împuşcăturile au evidenţiat dificultăţile persistente ale UE în gestionarea azilului şi a migraţiei, inclusiv lacunele de securitate şi eşecurile în ceea ce priveşte returnarea persoanelor considerate că nu au dreptul de a rămâne în blocul celor 27 de naţiuni, scrie Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, a declarat că spaţiul Schengen nu va supravieţui dacă frontierele externe ale UE nu vor fi mai bine protejate împotriva imigraţiei nedorite.
"Dacă nu suntem capabili să ne protejăm frontierele comune, nu vom putea susţine libera circulaţie în Europa", a declarat el.
Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a declarat că UE are nevoie, de asemenea, de un sistem mai eficient de returnare a imigranţilor neautorizaţi.
"Acesta este un aspect pe care trebuie să îl abordăm şi putem face acest lucru doar într-un mod coordonat", a spus el.
Tunisianul în vârstă de 45 de ani a ajuns pe insula italiană Lampedusa în 2011 şi a locuit apoi în Suedia înainte de a cere azil în Belgia. El a pierdut procesul în 2020 şi i s-a ordonat să părăsească ţara.
Conform legii, el ar fi avut la dispoziţie 30 de zile pentru a pleca în mod voluntar. Dar ordinul nu a fost niciodată emis, deşi bărbatul era în atenţia poliţiei.
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că noul pact privind migraţia din cadrul blocului comunitar va contribui la prevenirea unor astfel de situaţii pe viitor, permiţând expulzarea mai rapidă a străinilor care sunt consideraţi o ameninţare la adresa securităţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe