- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spitalele devin ţinta hackerilor în timpul crizei COVID-19, iar efectele pot fi dezastruoase: „E ca o formă de terorism”
- Un atac informatic petrecut duminică a blocat scurt accesul la internet de la toate unităţile de sănătate pariziene.
- Hackerii au încercat să paralizeze sistemul de informatii al spitalelor al Asistance Publique-Hôpitaux de Paris.
Sursa: Profimedia Images
În ianuarie, Guillaume Poupard, şeful Agenţiei Naţionale pentru Securitatea Sistemelor Informaţionale (Anssi), a profetizat: "Atacatorii nu au nici o etică, pentru a fi siguri că vor obţine o răscumpărare vor putea să atace CHU (spitalele) în momente de criză când vom avea nevoie de ele "
S-a întâmplat: duminică, Asistance Publique-Hôpitaux de Paris, organismul care administrează 39 de spitale publice din regiunea pariziana a fost victima unui scurt dar intens atac de pirataj informatic la sfârşitul dimineţii.. Confirmând informaţiile de la ziarul L’Express, AP-HP a anunţat că a suferit o negare a serviciului sau un atac „DDoS” la două dintre adresele sale de Internet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Acest hacking constă în generarea unei cantităţi mari de conexiuni simultane pentru a supraîncărca serverele. Acest atac cibernetic de o oră "a fost respins de furnizorul de servicii internet al AP-HP şi nu s-a ajuns la infrastructura sa", a spus agenţia. Dar această manevră flash poate sa nu fie scopul final al atacatorilor.
O încercare de departe
"Acest tip de atac poate satura sistemele de securitate pentru a efectua un posibil atac mai inteligent, care ar permite accesul mai târziu la sistemul complet şi va pregăti instalarea unui ransomware", (cerere de rascumparare) analizează Arnaud Lemaire, directorul tehnic al reţelelor F5 , o companie de securitate cibernetică specializată în protecţia împotriva atacurilor „DDoS”.
În timpul atacului acest furnizor privat a decis să reducă accesul la Internet „pentru a gestiona mai bine situaţia”, ceea ce a avut drept consecinţă blocarea accesului extern la mesagerie, Skype, precum şi accesul extern la alte aplicaţii ale spitalelor.
„Încearcă să facă rău o singură dată şi pot cere o rascumparare ca sa nu să înceapă din nou un atac mai violent. E ca o formă de terorism”, spune Arnaud Lemaire, de la F5 Networks.
Ca de obicei este aproape imposibil să atribuim acest act de piraterie unui grup de hackeri sau unei ţări. Cu toate acestea, atacul a fost oprit şi situaţia a revenit la normal când accesul în afara Europei a fost blocat ...
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO