Spitalele germane sunt copleşite de copii bolnavi. Infecţiile respiratorii sunt în creştere

  • După doi ani de pandemie, infecţiile respiratorii sezoniere au revenit în forţă
  • Mai multe ţări europene înregistrează o creştere a cazurilor de bronşiolită
  • Lipsa paturilor de spital în Germania este un semnal de alarmă pentru autorităţi
Urmărește
406 afișări
Imaginea articolului Spitalele germane sunt copleşite de copii bolnavi. Infecţiile respiratorii sunt în creştere

Sursa foto: Profimedia

Presiunea pusă de pandemia de coronavirus pe sistemul medical naţional al ţărilor afectate a creat o penurie de locuri în spitale. Sezonul rece a debutat cu o creştere a numărului de infecţii respiratorii în mai multe ţări europene, dintre care Germania este cea mai afectată.

Potrivit cifrelor Institutului de Sănătate Robert Koch, 9,5 milioane de oameni din Germania au fost afectaţi săptămâna trecută de un fel de boală respiratorie, din toate grupele de vârstă, într-o ţară de 84 de milioane.

Situaţia este deosebit de critică, deoarece nou-născuţii şi sugarii sunt expuşi pentru prima dată la virusul sinciţial respirator (VSR), care provoacă în mod obişnuit bronşiolită.

Numărul mare de copii bolnavi a coincis cu o lipsă de personal spitalicesc şi locuri disponibile limitate în unităţile medicale.

"De ani de zile, am făcut economii când vine vorba de sistemul nostru de sănătate. Iar copiii sunt primii care plătesc preţul", a declarat un asistent medical.

În prezent, în Germania există 18.000 de paturi de spital pentru copii, în scădere faţă de 25.000 cât erau în 1995, potrivit agenţiei federale de statistică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici