Starea de sănătate îl determină pe Kim Jong Un să pregătească viitorul conducător al Coreei de Nord. Cine i-ar lua locul după moarte

  • Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, îşi pregăteşte fiica adolescentă, Kim Ju Ae, să conducă statul dotat cu arme nucleare după moartea sa.
  • Starea de sănătate a liderului nord-coreean nu pare a fi una bună, acesta fiind expus unui „risc ridicat de boli cardiace” pentru că este supraponderal.
  • Informaţiile au fost transmise parlamentarilor sud-coreeni, care au fost informaţi de agenţia de spionaj din Seul.
Urmărește
9593 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate îl determină pe Kim Jong Un să pregătească viitorul conducător al Coreei de Nord. Cine i-ar lua locul după moarte

Starea de sănătate îl determină pe Kim Jong Un să pregătească viitorul conducător al Coreei de Nord. Cine i-ar lua locul după moartea sa

Kim Ju Ae, a cărei vârstă nu a fost confirmată şi este considerată al doilea copil al dictatorului nord-coreean, a fost văzută alături de tatăl său la o serie de evenimente, alimentând speculaţiile că dictatorul nord-coreean a ales-o pentru a deveni a patra generaţie a familiei Kim la conducerea naţiunii, scrie ABC News.

Deputatul sud-coreean Lee Seong-kweun a declarat că Serviciul Naţional de Informaţii din Seul (NIS) a stabilit că ea a fost aleasă ca moştenitoare.

„Phenianul o învaţă pe Kim Ju Ae să fie moştenitoarea aparentă, indicând că ea este cel mai probabil succesor”, a declarat ea reporterilor după o informare din partea agenţiei de informaţii.

Istoric medical de probleme cardiace

NIS le-a mai spus parlamentarilor că dictatorul Kim Jong Un este acum „foarte supraponderal”, având „aproximativ 140 kg”, ceea ce îl expune unui „risc ridicat de boli cardiace”.

Kim Jong Un are 40 de ani şi este cunoscut pentru consumul excesiv de alcool şi fumat. Acesta provine dintr-o familie cu un istoric medical de probleme cardiace.

Tatăl şi bunicul său, care au condus Coreea de Nord până la venirea sa la conducerea ţării în 2011, au murit de probleme cardiace.

Kim Jong Un ar fi prezentat simptome de hipertensiune arterială şi diabet încă de la vârsta de 30 de ani, a declarat Lee, citând serviciul de informaţii sud-coreean.

Medicamentele necesare, căutate în Occident

Potrivit Serviciului de Informaţii sud-coreean, Coreea de Nord caută medicamente din Occident pentru a trata problemele de sănătate ale lui Kim Jong Un.

NIS a declarat politicienilor sud-coreeni că mai mult de jumătate din ieşirile ei cu tatăl său erau legate de activităţi militare, cum ar fi supravegherea exerciţiilor, notează ABC News.

În luna martie, mass-media de stat a numit-o pe fiica lui Kim Jong Un drept „o mare persoană îndrumătoare” - „hyangdo” în coreeană - un termen rezervat de obicei liderilor de vârf şi succesorilor acestora.

Până acum, Phenianul nu a făcut vreun anunţ oficial în legătură cu succesorul lui Kim Jong Un, iar Serviciul de informaţii sud-coreean nu a exclus posibilitatea ca un frate sau o soră să apară ca o potenţială alternativă în planul moştenirii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici