Starea lui Trump, miza giganţilor farma! Lupta se dă între un tratament aprobat oficial şi unul în curs de omologare

  • Regeneron Pharmaceuticals este una dintre cele mai mari companii de biotehnologie din lume
  • Compania are o capitalizare de piaţă de peste 50 de miliarde de dolari
  • Regeneron a produs cocktailul de anticorpi sintetici cu care se tratează Donald Trump
  • Manager de comunicare farma: Dacă tratamentul reuşeşte, va creşte valoarea acţiunilor
  • Dr. Marius Geantă: Nu putem extrapola rezultatele în cazul lui Trump nici măcar la cei care seamănă cu el
Urmărește
1345 afișări
Imaginea articolului Starea lui Trump, miza giganţilor farma! Lupta se dă între un tratament aprobat oficial şi unul în  curs de omologare

Starea lui Trump, miza giganţilor farma! Lupta se dă între un tratament aprobat oficial şi unul în curs de omologare

Remdesivir şi cocktail de anticorpi sintetici. Sunt primele două arme pe care echipa de medici care îl tratează pe Trump le-au folosit pentru a-l scăpa de complicaţiile date de virus.

Trump şi-a asumat riscul de a lua un coktail de anticorpi produs de compania Regeneron care este însă un tratament experimental, în curs de omologare.

Asta în timp  ce Remdesivirul produs de compania americană Gilead este aprobat oficial de FDA în tratamentul anti-Covid.

Cele două companii puternice din industria farma îşi vor putea lega prestigiul  de evoluţia stării de sănătate a lui Donald Trump. Petru Grădinariu, fostul manager de comunicare pe România al uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume îţi spune ce se poate întâmpla dacă tratamentele lui Trump vor da roade:

  •  „Le va creşte cu siguranţă valoarea acţiunilor, şi vor fi mulţi investitori sau oameni care îşi vor dori să aibă acţiuni la aceste  două companii”, explică Petru Grădinariu, antreprenor şi fost manager  de comunicare la GSK.

 

Dacă, dimpotrivă, starea lui Trump se va înrăutăţi, asta nu va însemna automat că tratamentul cu anticorpi nu este bun. Trump a beneficiat de cocktailul de anticorpi printr-un  mecanism compasional, de urgenţă. La el nu vor avea acces însă toţi bolnavii de Covid, până ce testele nu vor fi finalizate. Omologarea poate dura chiar câţiva ani. 

  •  „La final, când vom şti exact care va fi starea de sănătate a Preşedintelui American, că se vindecă, sau, Doamne fereşte se agravează, vom avea un răspuns strict legat de persoana în cauză, şi nu putem extrapola nici măcar la grupul de persoane care ar putea să semene cu Donald Trump. Preşedintele Donald Trump este pe picior de egalitate în ceea ce priveşte tratamentele pentru Covid 19 cu orice pacient de oriunde din lume, pentru care este identificat un potenţial risc de a trece de fazele uşoare ale bolii”, adaugă Dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină.

 

Dacă lucrurile sunt deocamdată incerte cu  privire la cocktailul de anticorpi sintetici produs de compania Regeneron, altfel este situaţia în cazul companiei americane Gilead, care produce Remdesivirul.

Va fi tot mai greu de găsit. Gilead va vinde medicamentul direct spitalelor din SUA. Schimbarea ar putea duce la explozia preţului acestui medicament, 400 de dolari este o singură doză, dar şi la competiţia între ţări în a-l procura. În schimb, dexametazona, un antiinflamator cu efecte dovedite în reducerea mortalităţii în Covid, se găseşte peste tot. 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici