Statele Unite ar trebui să-l spânzure pe Edward Snowden, afirmă un fost senator american

Statele Unite ar trebui să-l spânzure pe Edward Snowden după ce va ajunge în custodia autorităţilor americane, susţine un fost lider republican din Comisia de Securitate a Senatului SUA, relatează site-ul publicaţiei The Hill.

Urmărește
328 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ar trebui să-l spânzure pe Edward Snowden, afirmă un fost senator american

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Saxby Chambliss, fost vicepreşedinte al Comisiei de Securitate a Senatului SUA ce şi-a dat demisia din Congresul SUA anul trecut, este de părere că Edward Snowden, fostul angajat al CIA şi NSA, ar trebui spânzurat în public.

"Trebuie să-l spânzurăm în faţa tribunalului de îndată ce punem mâna pe el", a declarat fostul senator Saxby Chambliss în timpul unui discurs susţinut la Universitatea din Georgia în cursul acestei luni.

"Sper că nimeni nu-l simpatizează", le-a spus el studenţilor de la Terry College of Business.

Comentariile făcute de Chambliss reflectă animozitatea pe care politicieni conservatori din cadrul Congresului şi Administraţiei SUA o manifestă faţă de Edward Snowden, care se află în Rusia de doi ani pentru a evita să fie judecat pentru acuzaţiile de spionaj aduse de SUA.

Oficialii federali au declarat că dezvăluirile lui Snowden despre scopurile operaţiunilor de spionaj ale NSA şi ale altor agenţii au pus în pericol vieţile cetăţenilor americani şi au permis extremiştilor străini să-şi ascundă locaţia pentru a nu fi depistaţi.

Remarcile lui Chambliss vin în contextul furtului de date aparţinând a 22 de milioane de oameni, date deţinute de Oficiul de Management al Personalului. Informaţiile furate sunt mine de aur pentru hackeri, afirmă oficiali guvernamentali americani.

"La fel ca în cazul lui Snowden, vom pierde vieţile cetăţenilor americani ca urmare a acestei scindări", a afirmat Chambliss.

"Chinezii deţin acum informaţii despre toţi cetăţenii (americani - n.red.) care au folosit cecuri în ultimii 20 de ani", a precizat acesta.

Administraţia prezidenţială a SUA nu a acuzat în mod direct China pentru furtul de informaţii deţinute de Oficiul de Management al Personalului, cu toate că agenţiile de spionaj consideră China "principalul suspect".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici