- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statele Unite nu vor mai finanţa proiectele de combustibili fosili în străinătate. Ce a stabilit administraţia Biden
Administraţia Biden a ordonat agenţiilor guvernamentale americane să oprească imediat finanţarea proiectelor pe combustibili fosili cu emisii mari de carbon din străinătate şi să acorde prioritate colaborărilor internaţionale pentru implementarea tehnologiilor energetice curate, potrivit Reuters.
Sursa foto: profimedia
Potrivit unor telegrame diplomatice americane, consultate de Reuters, angajamentele guvernului american ar trebui să reflecte obiectivele stabilite într-un ordin executiv emis la începutul anului, care vizează încetarea sprijinului financiar american pentru cărbune şi proiecte energetice cu emisii mari de carbon în străinătate.
"Scopul politicii descrise mai jos este de a se asigura că marea majoritate a angajamentelor energetice internaţionale ale SUA promovează energia curată, promovează tehnologiile inovatoare, stimulează competitivitatea americană în domeniul tehnologiilor ecologice şi sprijină tranziţiile net-zero, cu excepţia unor cazuri rare în care există beneficii convingătoare de securitate naţională, geostrategice sau de dezvoltare/acces la energie şi nu există alternative viabile cu emisii reduse de carbon care să îndeplinească aceleaşi obiective", se arată într-un document.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Politica defineşte angajamentele energetice internaţionale "cu emisii mari de dioxid de carbon" ca fiind proiecte a căror intensitate a gazelor cu efect de seră depăşeşte un prag de 250 de grame de dioxid de carbon pe kilowatt oră pe durata ciclului de viaţă şi include cărbunele, gazul sau petrolul.
Politica interzice orice finanţare din partea guvernului SUA a proiectelor de cărbune din străinătate care nu captează sau captează doar parţial emisiile de carbon, permiţând agenţiilor federale să se angajeze doar dacă proiectul demonstrează captarea totală a emisiilor sau face parte dintr-o eliminare accelerată.
Politica formalizează obiectivele stabilite de administraţie în ordinele executive şi orientările politice anterioare şi reiterate în cadrul forumurilor multilaterale, cum ar fi reuniunea G7 din Franţa din august şi summitul ONU privind clima din Scoţia din toamnă.
Grupurile de mediu au declarat că politica, pentru care au militat mult timp, este un pas în direcţia bună, dar creează lacune care ar putea submina obiectivele sale.
"Această politică este plină de scutiri şi lacune care nu sunt clare şi ar putea face ca aceste restricţii privind finanţarea combustibililor fosili să fie complet lipsite de sens", a declarat Kate DeAngelis, expert în finanţarea combaterii schimbărilor climatice la Friends of the Earth.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.