- Home
- Externe
- WASHINGTON/DAMASC, (10.04.2017, 20:28)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statele Unite sporesc măsurile de protejare a militarilor de pe teritoriul sirian, după ameninţările Siriei, Rusiei, Iranului
Armata Statelor Unite a dispus consolidarea măsurilor de protejare a personalului militar american din Siria, după ce Administraţia Bashar al-Assad, Rusia şi Iranul au semnalat că atacul SUA a depăşit "linii roşii" şi au ameninţat că vor riposta la noi operaţiuni, afirmă surse citate de Reuters.
Urmărește
3209 afișări
SUA sporesc măsurile de protejare a militarilor, după ameninţările Siriei, Rusiei, Iranului
Conform unor oficiali americani, armata Statelor Unite a modificat în proporţii mici activităţile militare din Siria şi a luat măsuri pentru protejarea militarilor americani aflaţi pe teritoriul sirian.
Măsurile au fost adoptate pe fondul riscurilor de securitate apărute după ce Statele Unite au lansat zeci de rachete de croazieră asupra unei baze a armatei siriene. Operaţiunea decisă de preşedintele Donald Trump a fost lansată după un atac cu arme chimice soldat cu 89 de morţi, atribuit de SUA regimului Bashar al-Assad în pofida lipsei unei investigaţii independente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Damascul, Moscova şi Teheranul au condamnat vehement operaţiunea americană, argumentând că nu Administraţia Bashar al-Assad a comis atacul neconvenţional.
Centrul de comandă comun al forţelor siriene, ruse şi al miliţiilor finanţate de Iran aflate în Siria a atras atenţia că bombardamentul american contra unei baze siriene a depăşit "linii roşii", ameninţând că eventuale noi operaţiuni vor fi urmate de riposte.
Statele Unite au aproximativ 1.000 de militari în Siria, prezentaţi ca fiind instructori pentru coordonarea forţelor implicate în combaterea reţelei teroriste Stat Islamic.
Washingtonul susţine că are în continuare posibilităţi de evitare a suprapunerii operaţiunilor din Siria cu cele ale Moscovei, deşi Rusia a anunţat renunţarea la comunicaţiile militare.
O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de mulţi ani operaţiuni antiteroriste în Siria şi Irak. În plus, Washingtonul şi alte capitale occidentale oferă susţinere grupurilor insurgente care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.
Separat, Rusia atacă poziţii ale organizaţiei teroriste Stat Islamic din Siria. La rândul său, organizaţia şiită libaneză Hezbollah, finanţată de Iran, oferă susţinere pe teren Administraţiei Bashar al-Assad.
Siria care se se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.
Citeşte şi: Coaliţia condusă de SUA a efectuat 27 de atacuri aeriene împotriva Stat Islamic în Irak şi Siria
Citeşte şi: Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA: Eliminarea reţelei Stat Islamic este în continuare principalul obiectiv american în Siria
Citeşte şi: Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi Rex Tillerson, secretarul american de Stat, au avut o convorbire telefonică despre situaţia din Siria
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe