Statele Unite trimit nave şi avioane de luptă în Orientul Mijlociu în timp ce Iranul ameninţă Israelul

  • Statele Unite trimit nave de război şi avioane de luptă suplimentare în Orientul Mijlociu pentru a ajuta la apărarea Israelului de posibile atacuri ale Iranului şi ale proxy-urilor sale, a declarat Pentagonul.
  • Tensiunile sunt la un nivel ridicat în regiune în urma asasinării liderului Hamas Ismail Haniyeh în Iran şi a unui comandant al grupului militant libanez Hezbollah.
Urmărește
1223 afișări
Imaginea articolului Statele Unite trimit nave şi avioane de luptă în Orientul Mijlociu în timp ce Iranul ameninţă Israelul

Forţele de apărare antirachetă au fost plasate într-o stare de pregătire sporită pentru desfăşurare, a declarat Pentagonul, adăugând că angajamentul său de a apăra Israelul este "de fier", potrivit BBC.

Liderul Iranului, Ayatollahul Khamenei, a promis că va pedepsi aspru Israelul pentru asasinarea lui Haniyeh.

Liderul Hamas a fost ucis miercuri la Teheran. Iranul şi reprezentantul său din Gaza au atribuit atacul Israelului, care nu a comentat.

Haniyeh, în vârstă de 62 de ani, era considerat cel mai important om al Hamas şi juca un rol-cheie în negocierile menite să ajungă la o încetare a focului în războiul din Fâşia Gaza.

Moartea sa a survenit la doar câteva ore după ce Israelul a afirmat că l-a ucis pe Fuad Shukr, comandant militar de top al Hezbollah, organizaţie proxy a Iranului în Liban.

Pentagonul a transmis că noile desfăşurări vor "îmbunătăţi protecţia forţelor SUA, vor spori sprijinul pentru apărarea Israelului şi vor asigura că SUA sunt pregătite să răspundă la diverse situaţii neprevăzute".

Mişcările americane ar include crucişătoare şi distrugătoare suplimentare capabile de apărare împotriva rachetelor balistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici