Statele Unite vor trimite Israelului un sistem antirachetă THAAD

Statele Unite au anunţat că vor trimite Israelului un sistem antirachetă avansat şi trupe americane pentru a-l opera, în încercarea de a consolida apărarea aeriană a ţării în urma atacurilor cu rachete ale Iranului, scrie Reuters.

Urmărește
1129 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor trimite Israelului un sistem antirachetă THAAD

Preşedintele american Joe Biden a declarat că sistemul va fi trimis „pentru a apăra Israelul”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat că desfăşurarea unei baterii THAAD va spori sistemul integrat de apărare aeriană al Israelului.

„Face parte din ajustările mai ample pe care armata americană le-a făcut în ultimele luni, pentru a sprijini apărarea Israelului şi a proteja americanii de atacurile Iranului şi ale miliţiilor aliniate Iranului”, a declarat Ryder.

Ministrul iranian de Externe, Abbas Araqchi, a avertizat că Statele Unite pun viaţa trupelor sale „în pericol prin desfăşurarea lor pentru a opera sisteme de rachete americane în Israel”.

„Deşi am depus eforturi enorme în ultimele zile pentru a limita un război total în regiunea noastră, spun clar că nu avem linii roşii în apărarea poporului şi intereselor noastre”, a postat Araqchi pe X.

Iranul a lansat mai multe rachete şi drone către Israel. Unele au fost interceptate în zbor, însă altele au penetrat sistemele de apărare antirachetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici