Stoltenberg crede că alta ar fi fost situaţia dacă Ucraina ar fi fost ajutată militar în 2014

Jens Stoltenberg a declarat că o armată mai puternică a Ucrainei în 2014 ar fi putut preveni invazia din 2022, informează The Kyiv Independent.

Urmărește
225 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg crede că alta ar fi fost situaţia dacă Ucraina ar fi fost ajutată militar în 2014

Stoltenberg crede că alta ar fi fost situaţia dacă Ucraina ar fi fost ajutată militar în 2014

Într-un interviu acordat Politico, fostul secretar general NATO, Jens Stoltenberg, a spus că aliaţii NATO ar fi putut să ofere sprijin militar substanţial Ucrainei în 2014, ceea ce ar fi putut, în opinia sa, să prevină invazia Rusiei din 2022.

Stoltenberg, care a ocupat funcţia timp de 10 ani, s-a declarat dezamăgit de reacţia insuficientă a comunităţii internaţionale la agresiunea rusă, în perioada respectivă.

El a mai spus că războiul Rusiei în Ucraina a început nu cu invazia din 2022, ci cu anexarea ilegală a Crimeei şi conflictul din Donbas în 2014.

Fostul oficial a speculat că o cooperare mai bună şi un efort coordonat al statelor membre ar fi putut descuraja Rusia. „Dacă am fi livrat o fracţiune din armele furnizate după 2022, am fi putut preveni efectiv războiul”, a mai spus el.

Stoltenberg a menţionat, de asemenea, că dezbaterea actuală asupra utilizării rachetelor cu rază lungă de acţiune demonstrează diviziunile din rândul aliaţilor NATO în ceea ce priveşte modul de sprijinire a apărării Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici