Stoltenberg: Este puţin probabil să existe un război între Rusia şi NATO

În timp ce războiul Rusiei în Ucraina se înteţeşte, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este puţin probabil să existe un război în toată regula între Rusia şi Alianţă.

Urmărește
892 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Este puţin probabil să existe un război între Rusia şi NATO

Stoltenberg: Este puţin probabil să existe un război între Rusia şi NATO

Jens Stoltenberg a acordat, joi seara, un interviu lui Christiane Amanpour, la CNN, şi a apreciat că unitatea manifestată de ţările NATO a redus probabilitatea unui război la scară largă.

Cu toate acestea, el a spus că situaţia din teren, în Ucraina, este „extrem de imprevizibilă” şi că NATO se confruntă cu o nouă realitate, fiind nevooe să fie pregătită pentru o perioadă lungă de timp.

Secretarul general al NATO, care ar fi trebuit să devină şeful Băncii Centrale a Norvegiei la sfârşitul acestui an, va rămâne în continuare la conducerea Alianţei, având în vedere situaţia din Ucraina.

„Mă simt privilegiat pentru a treia oară, de fapt, să îmi prelungesc mandatul”, a spus Stoltenberg.

Întrebat dacă munca sa de la NATO este mai importantă decât cea de la Banca Centrală a Norvegiei, Stoltenberg a răspuns: „Simt că este mai importantă”, adăugând că, dacă poate face ceva pentru a împiedica escaladarea acestui conflict între Rusia şi NATO, atunci „simt că este o sarcină extrem de importantă de făcut”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
stoltenberg,
rusia,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici