- Home
- Externe
- WASHINGTON, (11.12.2013, 10:03)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strângerea de mâini dintre Barack Obama şi Raul Castro nu este pe placul conservatorilor americani
Strângerea de mâini istorică dintre Barack Obama şi Raul Castro, care s-a produs marţi, în Africa de Sud, a generat critici din partea conservatorilor americani, care o consideră o lovitură de imagine a preşedintelui cubanez.
Urmărește
227 afișări
Strângerea de mâini dintre Barack Obama şi Raul Castro nu este pe placul conservatorilor americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"De ce să strângi mâna unui om care trimite în închisoare americani?", a întrebat senatorul republican John McCain. "La ce serveşte? Neville Chamberlain a dat mâna cu Hitler", a continuat el, referindu-se la o strângere de mâini istorică dintre premierul britanic şi liderul nazist german care a avut loc înainte de al Doilea Război Mondial.
Senatorul de origine cubaneză Marco Rubio, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai embargoului american împotriva Cubei, şi-a exprimat regeretul că Barack Obama nu a profitat de acest moment pentru a-l întreba pe Raul Castro despre problema legată de respectarea drepturilor omului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Esenţa mă interesează mai mult decât un singur moment, dacă preşedintele a dorit să-i strângă mâna, ar fi trebuit să-i vorbească despre aceste libertăţi fundamentale cu care Mandela a fost asociat şi care nu există în Cuba", le-a spus Marco Rubio jurnaliştilor, potrivit mai multor surse de informare.
Potrivit Casei Albe, preşedintele american nu a făcut nimic altceva decât să se salute cu liderii prezenţi la ceremonia de omagiere a lui Nelson Mandela, care a avut loc la Soweto.
"Când şeful lumii libere strânge mâna plină de sânge a unui dictator nemilos ca Raul Castro, aceasta devine o lovituă de imagine pentru tiran", a declarat reprezentanta republicană Ileana Ros-Lehtinen, favorabilă unei politici dure faţă de Cuba.
"Raul Castro foloseşte această mână pentru a semna ordine de reprimare şi de trimitere în închisoare a unor activişti pentru democraţie. De altfel, chiar în acest moment, liderii opoziţiei cubaneze se află în detenţie şi sunt brutalizaţi pentru că încearcă să comemoreze Ziua internaţională a drepturilor omului", a declarat ea în cadrul unei audieri parlamentare a secretarului de Stat John Kerry.
Alţi aleşi, în special democraţi, au preferat să vadă în acest gest un semn de speranţă.
"Sper că acest fapt va conduce la o normalizare a relaţiilor comeciale şi la o relaţie normală cu Cuba. Este vorba despre un pas în această direcţie", a comentat senatorul independent Bernie Sanders, apropiat de grupul democrat.
Senatorul democrat Carl Levin a preferat să comenteze cu circumspecţie evenimentul. "Cred că nu trebuie să analizăm prea mult strângerile de mâini", a spus el pentru AFP.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe