- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (04.11.2024, 12:35)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Decontaminarea deşeurilor de la gropile de gunoi duce la creşterea substanţelor toxice
Un nou studiu a arătat că procesele menite să decontamineze deşeurile lichide nocive din depozitele de deşeuri înainte ca acestea să ajungă în râuri şi canalizări cresc nivelurile unora dintre cele mai toxice substanţe chimice, potrivit The Guardian.
Urmărește
115 afișări
Studiu: Decontaminarea deşeurilor de la gropile de gunoi duce la creşterea substanţelor toxice
Depozitele de deşeuri sunt bine cunoscute ca fiind o sursă principală de substanţe chimice PFAS (perfluoroalchilate şi polifluoroalchilate), dar noul studiu arată că instalaţiile de tratare concepute pentru a curăţa deşeurile lichide pot, în schimb, să crească nivelurile de substanţe PFAS interzise, în unele cazuri cu până la 1,335%.
PFAS reprezintă o familie de aproximativ 15.000 de substanţe chimice create de om, cu proprietăţi antiaderente, care sunt utilizate într-o gamă largă de produse de consum şi procese industriale. Acestea pot avea nevoie de mii de ani pentru a se descompune în mediu, iar puţinele care au fost studiate în detaliu s-au dovedit a fi toxice, PFOA şi PFOS fiind asociate cu cancerul şi alte boli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Poluarea cu PFAS este larg răspândită, fiind descoperită în cele mai îndepărtate părţi ale lumii, şi se crede că fiecare cetăţean american o are în sânge.
Folosind date dintr-o anchetă a Agenţiei de Mediu privind deşeurile lichide din gropile de gunoi, David Megson de la Universitatea Metropolitană din Manchester, coautor al studiului, a constatat că „în loc să elimine substanţele chimice interzise PFOS şi PFOA, instalaţiile noastre de tratare le creează de fapt”.
Megson şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că înţelegerea a ceea ce se întâmplă în Marea Britanie la depozitele de deşeuri este slabă şi că monitorizarea „analizează doar câteva PFAS specifice, astfel încât obţinem doar o mică imagine a ceea ce se află de fapt acolo şi a impactului pe care îl poate avea”.
Studiul a analizat deşeurile lichide de la 17 depozite, doar o fracţiune din totalul din întreaga ţară. Pippa Neill de la Ends Report, coautor al studiului, a declarat că „în condiţiile în care sute de operatori de depozite de deşeuri au permisiunea legală de a-şi deversa în mediu levigatul tratat”, există o „nevoie urgentă” de mai multe cercetări, astfel încât PFAS să poată fi eliminate în mod corespunzător.
Există, de asemenea, „o nevoie urgentă de a interzice toate PFAS la nivel global, fie prin Convenţia de la Stockholm existentă, fie printr-un nou tratat global privind PFAS”, potrivit lui Sara Brosché, consilier la Reţeaua internaţională de eliminare a poluanţilor.
„Producătorii ştiau că PFOS şi PFOA sunt toxice încă de la începutul utilizării lor în produsele de consum şi continuă să otrăvească mediul şi corpurile noastre la mulţi ani după ce au fost reglementate. O multitudine de PFAS sunt utilizate în prezent cu puţine informaţii făcute publice cu privire la locul în care sunt utilizate sau la impactul lor asupra sănătăţii”, a adăugat ea.
În încercarea de a opri contaminarea, Comisia Europeană ia în considerare o propunere revoluţionară de reglementare a mii de substanţe PFAS ca o singură categorie, decizie care este contestată vehement de industria PFAS.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe