- Home
- Externe
- WASHINGTON, (22.07.2013, 18:32)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: În Statele Unite, televizoarele rănesc un copil la fiecare jumătate de oră
Televizoarele, omniprezente în familiile americane, rănesc un copil la fiecare 30 de minute în Statele Unite, iar intrarea pe piaţă a televizoarelor cu ecran plat a determinat o creştere a numărului de vizite la serviciile de urgenţe medicale, potrivit unui studiu publicat luni.
Urmărește
148 afișări
STUDIU: În Statele Unite, televizoarele rănesc un copil la fiecare jumătate de oră (Imagine: Hepta)
Peste jumătate (52%) din totalul rănilor suferite de persoanele de până la 18 ani, între 1990 şi 2011, au fost cauzate de căderea televizorului peste copil, afirmă autorii acestui studiu, publicat în revista Pediatrics. Numărul acestor incidente era de 5.455 în 1990 şi a crescut la 12.300 în 2011.
Pe locul următor s-au clasat rănile provocate de lovituri aplicate televizoarelor (38%), însă numărul lor a scăzut cu 68% în perioada menţionată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Majoritatea rănilor au fost "benigne", doar 2,6% dintre ele necesitând spitalizare.
În total, 380.885 de pacienţi au trecut pe la serviciile de urgenţe pediatrice în perioada analizată, media fiind de 17.000 pe an.
Cauzele creşterii numărului de răni sunt variate şi nu foarte bine definite. Televizoarele sunt omniprezente în casele americane, 99% dintre familii având cel puţin unul şi 55% având cel puţin trei. Numărul familiilor care au mai multe televizoare s-a dublat în perioada menţionată, potrivit autorilor studiului.
"Credem că modificarea locului în care se află televizorul în casă poate fi vinovată de aceste accidente", afirmă autorii studiului, întrucât televizoarele vechi "pot fi mutate în locuri mai puţin adaptate". Astfel, numărul accidentelor provocate de căderea unui televizor este de trei ori mai mare decât cel al accidentelor provocate de căderea unui dulap în două decenii.
Lansarea pe piaţă a televizoarelor cu ecran plat reprezintă un alt factor, spun autorii studiului. Având o greutate mai mică decât televizoare cu tub catodic, noile modele prezintă un risc mai mare de basculare.
Potrivit unui studiu precedent, căderea unor televizoare din locurile în care erau amplasate a provocat decesul a 215 copii în perioada 2000-2011.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe