Studiu: Medicamentele pentru HIV şi antiviralele considerate eficiente în tratamentul pentru Covid-19 nu au efectele scontate

  • O echipă de cercetători chinezi au efectuat un studiu privind efectele pe care le au asupra bolnavilor de Covid-19 două medicamente pentru HIV şi un antigripal
  • Pacienţii chinezi au primit medicamentele lopinavir / ritonavir pentru HIV sau antigripale
  • Rezultatul studiului a arătat că medicamentele nu au îmbunătăţit starea bolnavilor cu forme uşoare sau medii de Covid-19
Urmărește
1302 afișări
Imaginea articolului Studiu: Medicamentele pentru HIV şi antiviralele considerate eficiente în tratamentul pentru Covid-19 nu au efectele scontate

Studiu: Medicamentele pentru HIV şi antiviralele considerate eficiente în tratamentul pentru Covid-19 nu au efectele scontate

Echipa de cercetători chinezi de la Centrul pentru Boli Infecţioase a Spitalului din Guangzhou, au împărţit 86 de pacienţi în trei grupe cărora le-au administrat medicamente anti-HIV lopinavir / ritonavir sau comprimate de antigripal Arbidol.

Starea celor care au primit tratament nu s-a ameliorat cu mult faţă de cei care nu au primit astfel de medicamente, scrie Daily Mail.

Mai mult, pacienţii care au primit antivirale au prezentat mai multe reacţii adverse, inclusiv diaree, greaţă şi pierderea poftei de mâncare.

Din acest motiv, cercetătorii recomandă ca acestea să nu fie utilizate ca terapii COVID-19.

Cu toate acestea, ei s-au uitat doar la pacienţii cu cazuri uşoare până la moderate ale infecţiei şi spun că rezultatul poate fi diferit pentru persoanele în stare critică.

Lopinavir / ritonavir (LPV / r) a fost prezentat ca unul dintre cele mai promiţătoare tratamente pentru coronavirus, după ce studiile de laborator au arătat că a încetat replicarea coronavirusului.

Arbidol, denumire generică umifenovir, este un antigripal folosit în mod predominant în Rusia şi China.

Ambele medicamente sunt inhibitori care se lipesc de moleculele virale şi împiedică înmulţirea şi răspândirea acestora.

Treizeci şi patru de voluntari au fost repartizaţi la întâmplare pentru a le fi administrat lopinavir / ritonavir, altor 35 li s-a administrat Arbidol şi 17 au fost trataţi simptomatic.

Toate cele trei grupuri au arătat rezultate similare după o săptămână şi 14 zile. Studiul nu a găsit diferenţe între grupuri în ceea ce priveşte rata de reducere a febrei, reducerea tusei sau îmbunătăţirea inflamaţiei pulmonare.

Coautorul autor Linghua Li, vice-director al Centrului pentru Boli Infecţioase din spital, a declarat: „Am descoperit că nici lopinavir / ritonavir şi nici Arbidol nu au rezultate clinice pentru pacienţi şi că ar putea aduce unele reacţii adverse”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici