SUA a anunţat pentru prima dată că are dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia. Soldaţii sunt trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina

Statele Unite, prin oficialii săi, au declarat pentru prima dată miercuri că au văzut dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia, iar parlamentarii sud-coreeni au declarat că aproximativ 3 000 de soldaţi au fost trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina şi că urmează să fie trimişi şi mai mulţi.

Urmărește
273 afișări
Imaginea articolului SUA a anunţat pentru prima dată că are dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia. Soldaţii sunt trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina

SUA a anunşat pentru prima dată că are dovezi ale prezenţei trupelor nord-coreene în Rusia. Soldaţii sunt trimişi să sprijine războiul Kremlinului în Ucraina

„Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia”, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, reporterilor, folosind numele oficial al Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană.
 
La Seul, legislatorii sud-coreeni au declarat că Coreea de Nord a trimis 3.000 de soldaţi în Rusia şi că se aşteaptă ca alte mii să urmeze.
 
Pyongyang a promis să furnizeze un total de aproximativ 10 000 de soldaţi, a căror desfăşurare ar urma să fie finalizată până în decembrie, au declarat legislatorii reporterilor după ce au fost informaţi de agenţia naţională de informaţii din Coreea de Sud.
 
Cifra de 3 000 este dublă faţă de o estimare anterioară a numărului de trupe aflate deja în Rusia.
 
„În septembrie şi octombrie au fost detectate semne că trupele sunt antrenate în Coreea de Nord”, a declarat Park Sun-won, membru al unei comisii parlamentare de informaţii, după şedinţa de informare.
 
„Se pare că trupele au fost acum dispersate în mai multe facilităţi de antrenament din Rusia şi se adaptează la mediul local”.
 
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, vorbind la Roma, a declarat că ar fi „foarte, foarte grav” dacă nord-coreenii ar lupta alături de Rusia în Ucraina, aşa cum a susţinut Kievul, deşi a spus că rămâne de văzut ce vor face acolo.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici