- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA anunţă sancţiuni pentru 10 entităţile navale ruseşti
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva a 10 entităţi navale ruseşti din cauza operaţiunilor împotriva porturilor ucrainene, a anunţat Departamentul de Stat american, în contextul în care Washingtonul sporeşte presiunea asupra Moscovei din cauza invaziei în Ucraina, scrie Reuters.
Măsura vine după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu preşedintele Joe Biden la Washington şi a ţinut miercuri un discurs în Congres, ocazie cu care a mulţumit Statelor Unite pentru sprijinul acordat Ucrainei în conflict şi a pledat pentru mai multe arme.
"În urma operaţiunilor navale ruseşti împotriva porturilor ucrainene, inclusiv a celor care furnizează alimente şi cereale atât de necesare în lume, Statele Unite impun astăzi sancţiuni împotriva entităţilor navale ruseşti", a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Din octombrie, Moscova a vizat infrastructura energetică a Ucrainei prin valuri de rachete şi atacuri cu drone.
Ucraina a declarat că portul Odesa de la Marea Neagră nu a funcţionat timp de o zi la începutul acestei luni, iar porturile Chornomorsk şi Pivdennyi au funcţionat doar parţial după un atac rusesc asupra sistemului energetic din regiune.
Toate cele trei porturi exportă cereale în cadrul unui acord negociat de Naţiunile Unite şi Turcia în iulie cu Rusia şi Ucraina, pentru a relua transporturile Ucrainei din Marea Neagră - blocate de la invazia Moscovei din 24 februarie - şi pentru a facilita exporturile de alimente şi îngrăşăminte ale Rusiei.
Departamentul de Stat a precizat că a desemnat şase dintre entităţile vizate în demersul de joi pentru că operează sau au operat atât în sectorul apărării şi al materialelor conexe, cât şi în sectorul maritim al economiei ruseşti. Alte patru entităţi au fost vizate pentru că au operat în sectorul maritim al economiei ruseşti.
"Statele Unite rămân hotărâte să folosească toate măsurile adecvate pentru a descuraja atacurile Rusiei asupra Ucrainei - indiferent dacă aceste atacuri sunt din aer, de pe uscat sau de pe mare. Aceste măsuri de responsabilizare subliniază un mesaj simplu: Kremlinul trebuie să pună capăt campaniei sale brutale împotriva Ucrainei", a declarat Blinken.
Conform CNN, una dintre companiile sancţionate este o companie producătoare de baterii, Rigel, care a fost furnizor al marinei ruseşti timp de peste 15 ani. De asemenea, a fost sancţionat şi un institut central de cercetare ştiinţifică, Elektropribor, care produce un sistem de navigaţie pentru navele de luptă ruseşti.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO