SUA ar fi putut evita atentatele din 11 septembrie dacă se consultau cu Arabia Saudită

Arabia Saudită ar fi putut ajuta Statele Unite să împiedice comiterea atentatelor de la 11 septembrie 2001 dacă oficialii americani ar fi considerat "credibile" avertismentele venite din partea Riyadului, afirmă Prinţul Bandar, fost ambasador la Washington, citat de CNN.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului SUA ar fi putut evita atentatele din 11 septembrie dacă se consultau cu Arabia Saudită

SUA ar fi putut evita atentatele din 11 septembrie dacă se consultau cu Arabia Saudită

"Serviciile secrete saudite monitorizau activ persoanele care au comis atentatele de la 11 septembrie", afirmă fostul diplomat.

De curând, regele saudit Abdullah a sugerat că Marea Britanie ar fi putut preveni atacurile de la metroul londonez din iulie 2005, dacă ar fi ţinut cont de avertismentele venite din partea Riyadului.

"Dacă autorităţile americane ar fi apelat la omologii lor saudiţi într-o manieră serioasă şi credibilă, după părerea mea, am fi putut evita ce s-a întâmplat", susţine Prinţul Bandar.

Bandar a fost ambasadorul Arabiei Saudite la Washington timp de aproape 22 de ani, fiind înlocuit în 2005.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici