- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (15.08.2022, 10:07)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
SUA ar putea cunoaşte o nouă „centură de căldură extremă” până în 2053
Urmărește
597 afișări
Un nou raport foloseşte date hiperlocale şi proiecţii climatice pentru a arăta că oraşe din nordul Statelor Unite ale Americii, precum Chicago, ar putea avea mult mai multe zile de căldură extremă în fiecare an, în următorii 50 de ani, potrivit NBC News.
O „centură de căldură extremă” care se întinde până în nordul oraşului Chicago se conturează, un coridor care trece prin mijlocul ţării şi care ar afecta peste 107 milioane de persoane în următorii 30 de ani, potrivit noilor date privind riscurile de căldură din ţară.
Raportul, publicat luni de grupul de cercetare non-profit First Street Foundation, a constatat că, într-o coloană din inima Americii, care se întinde din Texas şi Louisiana spre nord până la Marile Lacuri, locuitorii ar putea avea temperaturi ale indicelui de căldură de peste 125 de grade Celsius până în 2053 - condiţii care se întâlnesc mai des în Valea Morţii din California sau în unele părţi din Orientul Mijlociu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Proiecţiile fac parte din noul model de căldură extremă al Fundaţiei First Street, revizuit de colegi, care arată că, în următorii 30 de ani, în cea mai mare parte a ţării se va înregistra o creştere a numărului de zile cu temperaturi ale indicelui de căldură de peste 37,7 de grade, ca urmare a schimbărilor climatice.
Indicele de căldură reprezintă ceea ce simte corpul uman când se combină umiditatea şi temperatura aerului. Acesta este denumit în mod obişnuit temperatura „de senzaţie”.
„Toată lumea este afectată de creşterea căldurii, fie că este vorba de creşteri absolute ale zilelor periculoase, fie că este vorba doar de o zi caniculară locală”, a declarat directorul de cercetare al First Street Foundation, Jeremy Porter, profesor şi director al metodelor cantitative în domeniul ştiinţelor sociale la City University of New York.
A fost deja o vară sufocantă pentru o mare parte din SUA şi Europa. Cel mai recent raport lunar privind clima al Administraţiei Naţionale Oceanografice şi Atmosferice, publicat la 8 august, a constatat că luna trecută a fost a treia cea mai călduroasă lună iulie din ţară de la începutul înregistrărilor, în urmă cu aproape 130 de ani.
Pe măsură ce oamenii continuă să pompeze în atmosferă gaze cu efect de seră care captează căldura, temperaturile din întreaga lume cresc, ceea ce sporeşte atât frecvenţa evenimentelor de căldură extremă, cât şi gravitatea acestora.
Cercetătorii de la First Street au folosit modelul lor pentru a crea un instrument online numit Risk Factor pentru a le oferi oamenilor instantanee hiperlocale despre modul în care proprietatea lor este afectată de temperaturile extreme şi despre ceea ce s-ar putea schimba în următoarele trei decenii. Organizaţia a creat anterior resurse similare pentru a evalua riscurile unor adrese specifice în ceea ce priveşte incendiile de vegetaţie şi inundaţiile.
Noul model utilizează măsurători de înaltă rezoluţie ale temperaturilor de la suprafaţa terenului şi încorporează efectele acoperirii coronamentului, proximitatea faţă de apă şi alţi factori care determină variabilitatea temperaturii locale. Riscul termic viitor este apoi calculat folosind diferite scenarii de prognoză pentru emisiile de gaze cu efect de seră în următoarele decenii.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump