SUA: Atacul Iranului asupra Israelului a fost "înfrânt şi ineficient. Aceasta este o dovadă a capacităţii militare israeliene şi a armatei americane”

Joe Biden a reafirmat sprijinul SUA pentru Israel după atacurile cu rachete balistice ale Iranului, descriind barajul ca fiind „înfrânt şi ineficient” şi ordonând armatei americane să ajute Israelul în apărarea sa împotriva oricăror atacuri viitoare.

Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului SUA: Atacul Iranului asupra Israelului a fost "înfrânt şi ineficient. Aceasta este o dovadă a capacităţii militare israeliene şi a armatei americane”

SUA: Atacul Iranului asupra Israelului a fost "înfrânt şi ineficient, iar aceasta este o dovadă a capacităţii militare israeliene şi a armatei americane”

„Atacul pare să fi fost înfrânt şi ineficient, iar aceasta este o dovadă a capacităţii militare israeliene şi a armatei americane”, a declarat marţi preşedintele american reporterilor, după ce Teheranul a lansat un atac fără precedent de 180 de rachete balistice.

Distrugătoare americane din estul Mării Mediterane au distrus mai multe rachete iraniene, au declarat oficiali americani din domeniul apărării. Navele aflate în prezent în regiune includ USS Arleigh Burke, USS Cole şi USS Bulkeley. Alte distrugătoare se află în Marea Roşie.

„Nu faceţi nicio greşeală, Statele Unite sprijină pe deplin, pe deplin, pe deplin Israelul”, a declarat Biden.

Rapoartele iniţiale au sugerat că apărarea aeriană israeliană a interceptat multe dintre rachete, deşi unele au aterizat în centrul şi sudul Israelului, iar cel puţin un om a fost ucis în Cisiordania de o rachetă care a căzut în apropierea oraşului Ierihon.

Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran a declarat că atacul cu rachete a fost efectuat ca represalii pentru uciderea de către Israel a liderului Hamas, Ismail Haniyeh, a liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, şi a comandantului adjunct al Gardienilor Revoluţiei Iraniene, Abbas Nilforoushan.

Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a declarat că Biden şi Kamala Harris monitorizează atacul iranian asupra Israelului din sala de şedinţe a Casei Albe şi primesc actualizări regulate de la echipa lor de securitate naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici