SUA avertizează Israelul referitor la situaţia din Gaza. Ajutoarele militare ar putea fi oprite

Administraţia Biden a transmis Israelului că are la dispoziţie o lună pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară din Gaza, altfel riscă să-şi piardă sprijinul militar din partea Statelor Unite, scrie The Times of Israel.

Urmărește
133 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează Israelul referitor la situaţia din Gaza. Ajutoarele militare ar putea fi oprite

SUA avertizează Israelul referitor la situaţia din Gaza. Ajutoarele militare ar putea fi oprite

Într-o scrisoare adresată ministrului israelian al Afacerilor Strategice, Ron Dermer, secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin au pus accent pe situaţia dramatică a ajutoarelor umanitare în ultimele luni.

Oficialii americani au explicat că evoluţia pun sub semnul întrebării promisiunea Israelului de a nu restricţiona intrarea ajutoarelor în Gaza şi utilizarea armelor furnizate de SUA conform legislaţiei internaţionale.

Angajamentul scris a fost făcut în martie, pentru a asigura conformitatea Israelului cu un Memorandum de Securitate Naţională (NSM) emis de preşedintele Joe Biden în februarie, care se aplică tuturor beneficiarilor asistenţei de securitate din SUA.

Deşi Israelul a introdus iniţial măsuri pentru a îmbunătăţi fluxul de ajutoare în Gaza, Blinken şi Austin au menţionat că volumul de ajutoare livrate a scăzut cu peste 50% şi că septembrie a fost cea mai slabă lună din ultimul an în ceea ce priveşte ajutoarele.

„Pentru a inversa traiectoria descendentă a situaţiei umanitare şi în conformitate cu asigurările sale către noi, Israelul trebuie - începând de acum şi în termen de 30 de zile - să acţioneze în baza următoarelor măsuri concrete”, au scris aceştia, detaliind mai multe recomandări în scrisoare.

Printre cerinţele formulate de Blinken şi Austin se numără: creşterea furnizării de ajutoare umanitare înainte de începutul iernii, uşurarea rutelor de livrare a ajutoarelor prin Iordania şi sfârşitul „izolării” nordului Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici