SUA: Cerere de anchetă după ce Musk a promis un milion de dolari pe zi în schimbul unor semnături

Guvernatorul democrat al Pennsylvaniei, Josh Shapiro, a cerut duminică forţelor de ordine să îl investigheze pe miliardarul Elon Musk pentru promisiunea sa, făcută la un miting pro-Trump din weekend, de a oferi câte un milion de dolari zilnic până în ziua alegerilor, potrivit Reuters.

Urmărește
509 afișări
Imaginea articolului SUA: Cerere de anchetă după ce Musk a promis un milion de dolari pe zi în schimbul unor semnături

SUA: Cerere de anchetă după ce Musk a promis un milion de dolari pe zi în schimbul unor semnături

Elon Musk anunţase sâptâmăna trecută că va acorda un milion de dolari în fiecare zi unei persoane care votează o petiţie pro-Trump. Aceasta sprijină „primul şi al doilea amendament din Constituţia SUA care garantează libertatea de exprimare şi dreptul de a purta arme”.

Musk i-a dat sâmbătă primul cec de un milion de dolari unui participant la mitingul din Harrisburg, Pennsylvania, care a fost găzduit de America PAC, un grup de acţiune politică pe care CEO-ul Tesla l-a înfiinţat pentru a-l susţine pe republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Shapiro a declarat în cadrul unei emisiuni că planul lui Musk de a le oferi bani alegătorilor înregistraţi în Pennsylvania este „profund îngrijorător” şi „este ceva la care forţele de ordine ar trebui să se uite”.

America PAC joacă un rol major în mobilizarea şi înregistrarea alegătorilor în statele care ar putea decide alegerile, precum Pennsylvania, dar există semne că grupul are probleme în a-şi atinge obiectivele. Norocosul beneficiar al cecului de sâmbătă a fost un bărbat pe nume John Dreher, potrivit organizatorilor evenimentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici