- Home
- Externe
- NEW YORK, (10.02.2015, 18:23)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA creează o nouă agenţie în domeniul securităţii cibernetice
Guvernul Statelor Unite creează o nouă agenţie care să monitorizeze ameninţările în domeniul securităţii cibernetice, să pună în comun şi să analizeze informaţiile în privinţa anumitor riscuri, a anunţat marţi un oficial guvernamental de rang înalt, relatează Foxbusiness.com.
Urmărește
246 afișări
SUA creează o nouă agenţie în domeniul securităţii cibernetice (Imagine: Shutterstock)
Centrul pentru integrarea informaţiilor cu privire la ameninţarea cibernetică (CTIIC, Cyber Threat Intelligence Integration Center), va fi un "centru de informaţii care va uni punctele între diverse ameninţări cibernetice la adresa naţiunii, astfel încât departamentele şi agenţiile relevante să fie conştiente de aceste ameninţări într-un timp cât mai real posibil", a declarat oficialul, sub protecţia anonimatului, pentru Reuters, citat de postul american.
Barack Obama a plasat securitatea cibernetică în fruntea agendei sale din acest an, după o serie de atacuri informatice atât asupra unor companii, printre care şi Sony Pictures, cât şi Guvernului federal. Preşedintele democrat consideră acest subiect drept un teren propice cooperării cu republicanii, care deţin controlul asupra Congresului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Diverse agenţii federale au componente în domeniul securităţii cibernetice, printre care Agenţia Naţională pentru Securitate (NSA), Departamentul pentru Securitate Internă, poliţia federală (FNI) şi Agenţia Centrală de Informaţii (CIA).
Administraţia Obama încearcă să conecteze agenţiile, "astfel încât să existe un buric pentru întregul Guvern american", a declarat reprezentantul unei firme din domeniul securităţii cibernetice pentru postul CBS. "Este o strategie bună. Este important, pentru că se primesc diverse fragmente de informaţii. Trebuie să colaborezi şi să le pui laolaltă", a apreciat el.
CTIIC va viza un "flux de informaţii omogen între centre, inclusiv cele însărcinate cu partajarea cu sectorul privat", a declarat oficialul guvernamental.
Coordonatorul luptei împotriva terorismului de la Casa Albă Lisa Monaco urma să anunţe noul centru marţi.
Administraţia Obama compară noua agenţie cu Centru naţional de luptă împotriva terorismului (NCC) creat după atacurile de la 11 septembrie 2001, în urma unor critici potrivit cărora agenţiile americane de informaţii nu comunică între ele.
Centrul va avea o abordare la fel de largă în furnizarea de "analize din toate sursele, integrate", ale ameninţărilor, a precizat oficialul. "Niciuna dintre agenţiile actuale nu este însărcinată să îndeplinească aceste funcţii, aşadar avem nevoie ca aceste lacume să fie acoperite cu scopul de a ajuta Guvernul federal să-şi îndeplinească responsabilităţile în domeniul securităţii cibernetice", a subliniat el.
Congresul a încercat să adopte, în ultimii patru ani, legi prin care să încurajeze companiile să împărtăşească date despre atacuri cibernetice atât cu Guvernul cât şi între ele, însă aceste eforturi au fost zădărnicite de problema responsabilităţii şi de îngrijorări faţă de viaţa privată a cetăţenilor.
Obama a propus luna trecută un prouiect de lege care să echilibreze balanţa, oferind o protecţie a responsabilităţii companiilor care oferă informaţii în timp aproape real Guvernului, cerându-le să le golească de date personale.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână