SUA dau 40 de milioane de dolari pentru prezidenţialele din Afganistan

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a anunţat luni că Statele Unite vor contribui cu aproximativ 40 de milioane de dolari la organizarea alegerilor din Afganistan, prevăzute să aibă loc vara viitoare.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului SUA dau 40 de milioane de dolari pentru prezidenţialele din Afganistan

SUA dau 40 de milioane de dolari pentru prezidenţialele din Afganistan

"Una dintre măsurile importante care trebuie luate este organizarea de alegeri echitabile şi sigure", a declarat secretarul american de Stat în avionul cu care se deplasa la Haga, unde va prezenta marţi, în cadrul unei conferinţe internaţionale, noua strategie americană din Afganistan.

"Voi anunţat mâine (marţi-n.r.) că Statele Unite vor aduce o contribuţie de 40 la milioane de dolari" în acest sens, le-a spus jurnaliştilor care o însoţesc.

"Nu suntem nici în favoarea, nici contra vreunui candidat, dar dorim să ne asigurăm că alegerile vor fi legitime şi credibile", a adăugat ea.

Cu această contribuţie, Statele Unite răspund unui apel al Naţiunilor Unite, care centralizează şi distribuie susţinerea logistică pentru alegerile prezidenţiale prevăzute în luna august, au precizat apropiaţi ai lui Clinton.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a cerut comunităţii internaţionale aproximativ 220 de milioane de dolari pentru organizarea acestui scrutin. După promisiunea Statelor Unite, mai lipsesc aproximativ 60 de milioane pentru a răspunde nevoilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici