SUA desfăşoară mai multe forţe cibernetice în străinătate pentru a ajuta la combaterea hackerilor

Statele Unite îşi trimit mai multe forţe cibernetice în străinătate pentru a ajuta guvernele străine să lupte împotriva hackerilor, a declarat un înalt oficial militar american la conferinţa RSA privind securitatea cibernetică de la San Francisco.

Urmărește
320 afișări
Imaginea articolului SUA desfăşoară mai multe forţe cibernetice în străinătate pentru a ajuta la combaterea hackerilor

SUA desfăşoară mai multe forţe cibernetice în străinătate pentru a ajuta la combaterea hackerilor

În ultimii trei ani, Forţa Naţională de Misiune Cibernetică a armatei americane (CNMF) a desfăşurat 47 de astfel de operaţiuni defensive de "vânătoare în avans" în 20 de ţări, la invitaţia acestor naţiuni, a declarat luni generalul-maior al armatei americane William Hartman.

"Cererea nu face decât să crească şi nu sunt toate la fel", a spus Hartman, comandantul CNMF, despre misiuni, vorbind în marja conferinţei.
 
Iniţiativa reflectă un impuls mai larg al guvernului american de a îmbunătăţi colaborarea cu aliaţii străini în ceea ce priveşte combaterea crimelor cibernetice, care adesea depăşesc graniţele. Unele dintre cele mai mari bande criminale cunoscute de ransomware, de exemplu, au vizat mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, potrivit Reuters
 
Hartman a declarat că CNMF a trimis 43 de specialişti în Ucraina, care se luptă cu atacurile cibernetice ruseşti pe fondul războiului din această ţară, pe care Rusia îl numeşte o "operaţiune specială".
 
"Acestea sunt echipe de apărare pe care le trimitem şi care vânează adversari comuni, găsesc instrumente şi capacităţi", a spus Hartman.
 
El a precizat că CNMF colaborează îndeaproape cu cel mai important organism cibernetic al SUA, Agenţia pentru Securitatea Cibernetică şi Securitatea Infrastructurii (CISA).
 
Cele două agenţii au colaborat pentru a contracara potenţiale atacuri împotriva a trei agenţii federale americane de către adversari străini, a declarat Eric Goldstein, director executiv adjunct al CISA.
 
"Am notificat agenţiile, le-am dat îndrumări şi am dat startul răspunsului la incidente. În acelaşi timp, am adunat toate informaţiile despre infrastructura adversarului şi le-am împărtăşit cu CNMF", a spus el. Goldstein şi Hartman au refuzat să ofere mai multe detalii despre incident.
 
Un incident separat, pe care l-au dezvăluit în timpul unei prezentări comune la conferinţă, a implicat un grup de hackeri iranieni care a încălcat sistemele de vot dintr-un oraş din SUA care au fost folosite pentru a raporta rezultatele alegerilor din 2020.
 
CNMF s-a temut că hackerii ar putea face ca site-ul web al sistemului "să pară că votul a fost falsificat", dar agenţia a revocat accesul, a declarat Hartman.
 
"Nu a existat niciun impact asupra infrastructurii electorale", a adăugat Goldstein.
 
"Vrem să facem din acest lucru un model - să găsim dovezile tehnice pe care să le predăm CNMF", a spus el, adăugând că securizarea alegerilor prezidenţiale americane din 2024 este o "prioritate absolută".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici