SUA dislocă în Orientul Mijlociu un portavion, 90 aeronave, un crucişător şi două distrugătoare

SUA dislocă în Orientul Mijlociu portavionul USS Truman, 90 aeronave, un crucişător, două distrugătoare şi peste 6.500 marinari

Urmărește
442 afișări
Imaginea articolului SUA dislocă în Orientul Mijlociu un portavion, 90 aeronave, un crucişător şi două distrugătoare

Portavionul USS Harry S. Truman şi o forţă de 6.500 de marinari vor fi dislocaţi săptămâna viitoare într-o misiune în Orientul Mijlociu, au anunţat vineri oficiali ai Pentagonului, conform Stars and Stripes.

Grupul de atac al portavionului include Flotila 1 Aeriană cu nouă escadrile de aviaţie, 90 de aeronave, crucişătorul cu rachete ghidate USS Gettysburg din clasa Ticonderoga şi două distrugătoare cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Stout şi USS Jason Dunham. T.

Grupul de atac şi-a petrecut ultimele luni antrenându-se în vestul Oceanului Atlantic pentru o desfăşurare planificată în prealabil, care se aşteaptă să ducă navele în mediul ostil al Mării Roşii.

Marinarii americani şi naţiunile aliate au luptat aproape zilnic luni de zile pentru a doborî dronele şi rachetele lansate de rebelii Houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, în timp ce tensiunile din Orientul Mijlociu durează de aproape un an.

În regiune mai este o grupare de nave condusă de portavionul USS Abraham Lincoln. De asemenea, în Marea Mediterană, Pentagonul a dislocat mai multe nave amfibii de asalt, în gruparea Wasp, pregătite pentru misiuni umanitare de evacuare a civililor occidentali din Beirut, în cazul unui război între Israel şi Liban.

Statele Unite au peste 35.000 de militari în Orientul Mijlociu, inclusiv patru escadrile de avioane F-22, F-15, F-16 şi A-10, alături de sisteme de rachete antiaeriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici