SUA impune sancţiuni unor apropiaţi ai preşedintelui venezuelean Maduro

Administraţia Biden a impus sancţiuni împotriva a 16 aliaţi ai preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, ca răspuns la fraudarea alegerilor.

Urmărește
93 afișări
Imaginea articolului SUA impune sancţiuni unor apropiaţi ai preşedintelui venezuelean Maduro

SUA impune sancţiuni unor apropiaţi ai preşedintelui venezuelean Maduro

Joi, administraţia Biden a anunţat sancţiuni împotriva a 16 apropiaţi ai preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, după ce alegerile prezidenţiale din ţară au fost marcate de acuzaţii de fraudă, scrie Reuters.

Printre cei sancţionaţi se numără preşedintele Curţii Supreme, Caryslia Rodriguez, directorul Consiliului Electoral, Rosalba Gil, şi vicepreşedintele Adunării Naţionale, Pedro Infante.

Măsurile vin la doar câteva zile după ce liderul opoziţiei, Edmundo Gonzalez, recunoscut de SUA ca învingător al alegerilor din 28 iulie, a fugit în Spania, după ce guvernul lui Maduro a emis un mandat de arestare pe numele său.

Secretarul de Stat Antony Blinken a anunţat inclusiv restricţii de viză pentru un număr de oficiali „aliniaţi ai lui Maduro”.

Cu toate acestea, administraţia Biden nu a impus noi sancţiuni asupra sectorului energetic, deja sub sancţiuni dure, evitând potenţiale creşteri ale preţurilor globale la petrol.

Oficialii americani speră că aceste sancţiuni vor pune presiune pe Maduro să negocieze cu opoziţia. În replică, guvernul venezuelean a condamnat sancţiunile, calificându-le drept „nefondate şi ilegale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici