SUA planifică noi sancţiuni împotriva Chinei pentru susţinerea efortului de război al Rusiei. Ce entităţi ar putea fi vizate

  • Consilierul pentru securitate naţională sugerează că băncile ar putea fi vizate.
  • SUA au acuzat China că ajută Rusia în războiul din Ucraina.
Urmărește
935 afișări
Imaginea articolului SUA planifică noi sancţiuni împotriva Chinei pentru susţinerea efortului de război al Rusiei. Ce entităţi ar putea fi vizate

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că SUA pregătesc noi sancţiuni împotriva entităţilor chineze care sprijină războiul Rusiei în Ucraina şi a sugerat că băncile ar putea fi în vizor, relatează Bloomberg.

„China ar trebui să înceteze, deoarece credem că este profund în afara limitelor comportamentului decent al statelor naţionale”, a declarat Sullivan vineri la Forumul de securitate Aspen din Colorado.

„Am instituit aceste măsuri astfel încât, atunci când găsim o bancă care credem că se încadrează în regimul de sancţiuni, să putem face ceva în acest sens”, a declarat Sullivan, potrivit sursei citate.

Comentariile sunt cel mai recent avertisment că administraţia Biden ia în considerare măsuri suplimentare pentru a opri ceea ce spune că sunt firme chineze care ajută baza industrială de apărare a Rusiei, care şi-a revenit după ce a fost afectată de sancţiunile occidentale. SUA afirmă că Beijingul încă nu oferă sprijin letal direct Rusiei, însă liderii NATO, la summitul lor de acum o săptămână, au numit China un „facilitator decisiv” al războiului Rusiei.

Statele aliate sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că Beijingul se apropie de furnizarea unui ajutor letal despre care oficialii occidentali au avertizat anterior. În special, companiile chineze şi ruseşti dezvoltă o dronă de atac similară unui model iranian desfăşurat în Ucraina, au declarat la începutul acestei luni oficiali europeni familiarizaţi cu această chestiune.

Beijingul a fost receptiv atunci când SUA a venit cu dovezi specifice privind o tranzacţie financiară care încalcă sancţiunile impuse Rusiei de către SUA, dar „imaginea de ansamblu nu este frumoasă”, deoarece firmele chineze continuă să ajute maşinăria de război a Rusiei, a concluzionat Sullivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici