- Home
- Externe
- WASHINGTON, (09.04.2014, 08:37)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA revizuiesc componenţa arsenalului nuclear pentru a se conforma Tratatului START
Statele Unite vor converti 30 de bombardiere nucleare şi vor reduce numărul de silozuri şi tuburi de lansare de rachete de la bordul submarinelor, cu scopul de a se conforma Tratatului START de dezarmare nucleară, a anunţat marţi Pentagonul.
Urmărește
1679 afișări
SUA revizuiesc componenţa arsenalului nuclear pentru a se conforma Tratatului START (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Tratatul încheiat cu Rusia, intrat în vigoare în februarie 2011, prevede ca fiecare stat să mai dispună până în 2018 de un total de 800 de lansatoare, dintre care 700 considerate ca mobilizate, şi de 1.550 de focoase nucleare mobilizate, reprezentând o reducere cu 30% faţă de situaţia din 2002.
În pofida crizei ucrainene, care a antrenat blocarea cooperării militare americano-ruse, "tratatul continuă să fie pus în aplicare de către fiecare parte", iar inspecţiile continuă, a dat asigurări marţi un oficial de rang înalt din cadrul Apărării americane, potrivit căruia "cele două părţi au convenit că era important".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Cu scopul de a atinge acest obiectiv, Pentagonul prevede să retragă capacitatea nucleară unui număr de 30 din totalul de 92 de bombardiere grele - 19 de tip B-2 şi 71 de tip B-52H. "Treizeci (de bombardiere de tip) B-52H vor fi convertite la un rol exclusiv convenţional", a declarat această reprezentantă a Apărării.
Cincizeci dintre cele 450 de silozuri care adăpostesc fiecare câte o rachetă balistică intercontinentală (ICMB) de tip Minuteman III vor fi "golite", iar rachetele vor fi dotate cu un focos nuclear unic.
Subamrinele lansatoare de rachete din clasa Ohio - în total 14, în prezent - sunt dotate fiecare cu câte 24 de tuburi de lansare. Patru tuburi de la bordul fiecărui submarin vor fi "golite" şi convertite, numărul total de rachete de tip Trident II de la bordul submarinelor scăzând la 280, dintre care 240 mobilizate, având în vedere că două submarine se află, în mod constant, în reparaţii la chei.
Astfel, în total, 60 de bombardiere nucleare, 400 de rachete de tip ICMB şi 240 de rachete la bordul submarinelor vor scădea la 700 numărul lansatorilor mobilizaţi, în acord cu prevederile tratatului START.
Costul total al acestor modificări ar urma să atingă aproximativ 300 de milioane de dolari, în principal în sarcina US Navy, din cauza lucrărilor de efectuat la bordul submarinelor.
Viitoarele submarine din clasa Ohio vor avea, de asemenea, un număr redus de tuburi de lansare, potrivit reprezentantei Apărării.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Berlinul l-a convocat pe ambasadorul Coreei de Nord, după anunţul privind un nou test nuclear
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe