- Home
- Externe
- NEW YORK, (03.06.2013, 11:20)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA şi China se vor întâlni în mod regulat, începând din iulie, pe tema securităţii cibernetice
Statele Unite şi China s-au pus de acord să instituie începând din iulie întâlniri în mod regulat la nivel înalt pe tema securităţii cibernetice, spionajului comercial şi pentru a crea reguli de conduită comune, a confirmat Casa Albă duminică.
Urmărește
113 afișări
SUA şi China se vor întâlni în mod regulat, începând din iulie, pe tema securităţii cibernetice (Imagine: Shutterstock)
Discuţiile vor viza nu doar probleme legate de atacuri informatice, ci şi reguli de stabilit cu scopul încadrării anumitor spaţii de Internet, a subliniat un oficial de la Casa Albă, după ce New York Times (NYT) a anunţat aceste întâlniri viitoare.
Secretarul de Stat american John Kerry anunţa în aprilie, într-o vizită la Beijing, că China şi Statele Unite urmează să creeze un grup de lucru pe tema securităţii informatice, ca reacţie faţă de o intensificare a unor atacuri cibernetice comise de hackeri chinezi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
-
SUA: Care este propunerea lui Donald Trump pntru postul de secretar al Apărării?
-
Războiul diin Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei
Aceste viitoare întâlniri reprezintă "primul efort diplomatic vizând dezamorsarea tensiunilor (dintre cele două ţări), în contextul în care Statele Unite deplâng atacuri cotidiene sub forma unor intruziuni informatice şi furturi de secrete industriale şi guvernamentale", scrie New York Times.
"Avem nevoie de norme şi reguli", a declarat vineri, sub protecţia anonimatului, un oficial american de rang înalt implicat în negocieri privind organizarea acestor întâlniri.
Primele întâlniri au fost programate în iulie.
Aceste informaţii apar înaintea unui summit informal, vinerea viitoare, în California, între preşedintele american Barack Obama şi preşedintele chinez Xi Jinping.
"Oficiali americani spun că nu se aşteaptă ca acest proces să aducă imediat o reducere semnificativă a atacurilor cotidiene dinspre China", scrie NYT.
Însă "este o problemă importantă ce nu poate să fie expediată în cursul unor simple discuţii", a declarat un oficial american sub protecţia anonimatului, precizând că întâlnirile se vor concentra în primul rând asupra încălcărilor proprietăţii intelectuale a firmelor americane.
Şeful Pentagonului Chuck Hagel a profitat sâmbătă de un forum pe tema securităţii în Asia, în prezenţa unei delegaţii militare chineze, şi a acuzat Beijingul că se livrează spionajului informatic.
Această nouă acuzaţie, exprimată în faţa principalilor oficiali militari asiatici, exercită o presiune asupra Beijingului, cu o săptămână înainte de întâlnirea dintre preşedinţii Barack Obama şi Xi Jinping.
Un raport al Pentagonului în Congres a denunţat în mai o vastă campanie de spionaj informatic din partea Beijingului, într-o încercare de a colecta informaţii asupra unor programe americane în domeniul Apărării.
Citeşte şi:
Hackeri chinezi au accesat planuri de sisteme antirachetă, inclusiv de tipul celui de la Deveselu
Citeşte şi:
Spionajul informatic chinez vizează programele de apărare americane. Raportul Pentagonului privind piraţii informatici chinezi
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată 'ostil' de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: 'Haideți să spunem adevărul'
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe