- Home
- Externe
- NEW YORK, (03.06.2013, 11:20)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA şi China se vor întâlni în mod regulat, începând din iulie, pe tema securităţii cibernetice
Statele Unite şi China s-au pus de acord să instituie începând din iulie întâlniri în mod regulat la nivel înalt pe tema securităţii cibernetice, spionajului comercial şi pentru a crea reguli de conduită comune, a confirmat Casa Albă duminică.
Urmărește
113 afișări
SUA şi China se vor întâlni în mod regulat, începând din iulie, pe tema securităţii cibernetice (Imagine: Shutterstock)
Discuţiile vor viza nu doar probleme legate de atacuri informatice, ci şi reguli de stabilit cu scopul încadrării anumitor spaţii de Internet, a subliniat un oficial de la Casa Albă, după ce New York Times (NYT) a anunţat aceste întâlniri viitoare.
Secretarul de Stat american John Kerry anunţa în aprilie, într-o vizită la Beijing, că China şi Statele Unite urmează să creeze un grup de lucru pe tema securităţii informatice, ca reacţie faţă de o intensificare a unor atacuri cibernetice comise de hackeri chinezi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Aceste viitoare întâlniri reprezintă "primul efort diplomatic vizând dezamorsarea tensiunilor (dintre cele două ţări), în contextul în care Statele Unite deplâng atacuri cotidiene sub forma unor intruziuni informatice şi furturi de secrete industriale şi guvernamentale", scrie New York Times.
"Avem nevoie de norme şi reguli", a declarat vineri, sub protecţia anonimatului, un oficial american de rang înalt implicat în negocieri privind organizarea acestor întâlniri.
Primele întâlniri au fost programate în iulie.
Aceste informaţii apar înaintea unui summit informal, vinerea viitoare, în California, între preşedintele american Barack Obama şi preşedintele chinez Xi Jinping.
"Oficiali americani spun că nu se aşteaptă ca acest proces să aducă imediat o reducere semnificativă a atacurilor cotidiene dinspre China", scrie NYT.
Însă "este o problemă importantă ce nu poate să fie expediată în cursul unor simple discuţii", a declarat un oficial american sub protecţia anonimatului, precizând că întâlnirile se vor concentra în primul rând asupra încălcărilor proprietăţii intelectuale a firmelor americane.
Şeful Pentagonului Chuck Hagel a profitat sâmbătă de un forum pe tema securităţii în Asia, în prezenţa unei delegaţii militare chineze, şi a acuzat Beijingul că se livrează spionajului informatic.
Această nouă acuzaţie, exprimată în faţa principalilor oficiali militari asiatici, exercită o presiune asupra Beijingului, cu o săptămână înainte de întâlnirea dintre preşedinţii Barack Obama şi Xi Jinping.
Un raport al Pentagonului în Congres a denunţat în mai o vastă campanie de spionaj informatic din partea Beijingului, într-o încercare de a colecta informaţii asupra unor programe americane în domeniul Apărării.
Citeşte şi:
Hackeri chinezi au accesat planuri de sisteme antirachetă, inclusiv de tipul celui de la Deveselu
Citeşte şi:
Spionajul informatic chinez vizează programele de apărare americane. Raportul Pentagonului privind piraţii informatici chinezi
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord