SUA şi Ucraina, mai aproape de un acord privind rachetele cu rază lungă de acţiune. Livrarea ar putea dura câteva luni

  • SUA sunt aproape de un acord pentru a oferi Kievului rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune care ar putea lovi mai adânc în interiorul Rusiei.
  • Aşteptarea ar putea dura câteva luni, timp în care Statele Unite rezolvă probleme tehnice înainte de livrare, au declarat oficiali americani.
Urmărește
1700 afișări
Imaginea articolului SUA şi Ucraina, mai aproape de un acord privind rachetele cu rază lungă de acţiune. Livrarea ar putea dura câteva luni

SUA şi Ucraina, mai aproape de un acord privind rachetele cu rază lungă de acţiune. Când va fi făcut anunţul oficial

Includerea rachetelor Joint Air-to-Surface Standoff Missiles (JASSM) într-un pachet de arme este de aşteptat să fie anunţată în această toamnă, au declarat trei surse sub anonimat pentru agenţia Reuters. O decizie finală nu a fost luată în acest sens, însă este un pas înainte în legătură cu rachetele cu rază lungă de acţiune care au fost solicitate de Kiev în ultima perioadă.

Trimiterea de rachete JASSM în Ucraina ar putea modifica semnificativ peisajul strategic al conflictului, au declarat oficialii.

JASSM-urile sunt invizibile şi pot lovi mai departe decât majoritatea rachetelor din inventarul actual al Ucrainei, notează Reuters.

Statele Unite au fost reticente în a furniza arme care ar putea lovi ţinte din interiorul Rusiei, de teamă că acest lucru ar duce la escaladarea conflictului.

Până în prezent, JASSM a fost integrat doar în avioane proiectate de SUA. Ucraina va opera în cele din urmă câteva zeci de avioane F-16, fiecare dintre acestea putând transporta două rachete de croazieră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici