SUA sunt „profund îngrijorate” de atacul israelian asupra refugiului şcolar din Gaza

Casa Albă s-a declarat „profund îngrijorată” de atacul aerian israelian de sâmbătă asupra unei şcoli din oraşul Gaza, care, potrivit oficialilor locali ai apărării civile, a ucis aproximativ 100 de persoane, iar Turcia, Marea Britanie şi şeful politicii externe a UE au condamnat atacul.

Urmărește
316 afișări
Imaginea articolului SUA sunt „profund îngrijorate” de atacul israelian asupra refugiului şcolar din Gaza

SUA sunt „profund îngrijorate” de atacul israelian asupra refugiului şcolar din Gaza

Complexul şcolar din oraşul Gaza adăpostea familii palestiniene strămutate. Serviciul civil de urgenţă din Gaza, care are o evidenţă credibilă a numărului de victime, a declarat că aproximativ 100 de persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă. Israelul a declarat că aproximativ 20 de militanţi au acţionat în complex.

Imaginile video de la faţa locului au arătat părţi ale corpului împrăştiate printre dărâmături şi mai multe cadavre care erau transportate şi acoperite cu pături, scrie Reuters.

„Încă o dată, mult prea mulţi civili au fost ucişi”, a declarat sâmbătă reporterilor vicepreşedintele şi candidatul democrat la preşedinţie Kamala Harris, reiterând totodată apelurile pentru o încetare a focului în Gaza.

„Suntem profund îngrijoraţi de rapoartele privind victimele civile din Gaza în urma unui atac al Forţelor de Apărare ale Israelului asupra unui complex care includea o şcoală”, a declarat Casa Albă într-o declaraţie, adăugând că Washingtonul a luat legătura cu Israelul pentru a obţine mai multe informaţii.

Washingtonul s-a confruntat cu critici interne şi internaţionale crescânde, inclusiv din partea grupurilor pentru drepturile omului, pentru sprijinul său militar acordat Israelului. Atacul aerian de sâmbătă a avut loc la o zi după ce un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că SUA va oferi Israelului 3,5 miliarde de dolari pentru a cheltui pe arme şi echipamente militare americane, după ce Congresul a alocat fondurile în aprilie.

„Ştim că Hamas a folosit şcolile ca locaţii în care să se adune şi să opereze, dar am spus, de asemenea, în mod repetat şi consecvent că Israelul trebuie să ia măsuri pentru a minimiza vătămarea civililor”, a adăugat Casa Albă.

Comentariile SUA au urmat condamnării atacului de către Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Turcia. Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, s-a declarat îngrozit de imaginile din şcoală, în timp ce ministrul britanic de externe David Lammy s-a declarat „îngrozit” de atac.

Zeci de mii de palestinieni strămutaţi şi-au căutat adăpost în şcolile din Gaza, dintre care majoritatea au fost închise de la începutul războiului, în urmă cu 10 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
israel,
gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici