- Home
- Externe
- WASHINGTON, (12.12.2017, 04:18)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA vor anunţa noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord după un proces juridic - Casa Albă
Casa Albă a anunţat luni că noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord vor fi anunţate după încheierea unui "proces juridic" din partea Statelor Unite, în timp ce Pentagonul susţine că ţara este pregătită pentru un atac din partea Phenianului, relatează site-ul agenţiei Yonhap.
Urmărește
274 afișări
SUA vor anunţa noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord după un proces juridic - Casa Albă
În luna noiembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat impunerea unor "sancţiuni suplimentare majore" împotriva regimului de la Phenian, ca răspuns la testarea unei noi rachete balistice intercontinentale.
"Lucrăm prin intermediul unui proces juridic. Este un pic mai complicat şi, odată ce vom depăşi acest moment, vom putea să parcurgem mai multe detalii cu privire la motivul întârzierilor", a precizat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Între timp, Pentagonul a anunţat că Statele Unite sunt "bine poziţionate" pentru a face faţă unei ameninţări cu rachete balistice lansate din Coreea de Nord.
"Nu pot să comentez în privinţa unor informaţii specifice despre Coreea de Nord. Dar vă pot spune că, având în vedere arsenalul complet de capacităţi pe care le avem, suntem bine pregătiţi să gestionăm acest lucru. Vom rămâne vigilenţi alături de partenerii noştri din Coreea de Sud şi Japonia, pentru a ne asigura că putem face faţă oricărei ameninţări nord-coreene", a declarat colonelul Robert Manning, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Coreea de Nord este vizată de sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU încă din 2006, din cauza dezvoltării programelor nucleare şi cu rachete balistice. În mod tipic, China şi Rusia au agreat sancţiuni împotriva Phenianului doar după testarea unor rachete balistice cu rază lungă de acţiune sau a unei arme nucleare.
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în unanimitate două rezoluţii de sancţionare a Coreei de Nord, după cele două teste din luna iulie cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear efectuat în luna septembrie. Au fost impuse interdicţii privind exporturile şi călătoriile şi au fost blocate activele mai multor oficiali nord-coreeni.
Recent, preşedintele SUA, Donald Trump, le-a cerut oficialilor americani să facă presiuni asupra altor ţări pentru a izola Coreea de Nord, până când regimul de la Phenian îşi dă seama că nu are altă opţiune decât să renunţe la programul nuclear şi de rachete balistice.
Obiectivul principal este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea Coreei de Nord cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerţul exterior al Phenianului şi principalul aliat al regimului Kim Jong-Un.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe