SUA vor cheltui 1,2 miliarde de dolari pentru a reface stocurile de rachete pe care le-au folosit împotriva rebelilor houthi şi a grupurilor susţinute de Iran

Pentagonul va trebui să cheltuiască în jur de 1,2 miliarde de dolari pentru a întreţine navele dislocate în misiunea din Marea Roşie şi pentru a reface stocurile de rachete folosite pentru a combate atacurile rebelilor houthi şi a celorlalte grupuri susţinute de Iran, în regiune, se arată în documentele de buget ale departamentului apărării, scrie Stars and Stripes.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului SUA vor cheltui 1,2 miliarde de dolari pentru a reface stocurile de rachete pe care le-au folosit împotriva rebelilor houthi şi a grupurilor susţinute de Iran

Cheltuielile arată cât de mult a costat menţinerea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu, precum şi doborârea dronelor şi rachetelor folosite de Iran şi de rebelii houthi din Yemen. În jur de 190 de milioane de dolari vor fi cheltuiţi pe refacerea stocurilor de rachete SM-3 Block 1B şi 8,5 milioane de dolari vor merge către refacerea stocurilor de rachete aer-aer AIM-X Sidewinder.

O altă sumă consistentă, de 300 de milioane de dolari, va fi alocată menţinerii şi reparării navelor americane USS Bataan şi a navelor care fac parte din grupul USS Eisenhower Carrier Strike Group, care au desfăşurat misiuni în Marea Roşie. La fel de importante sunt şi facturile de 16.000 de dolari pentru refacerea stocului de rachete folosite în operaţiunile americane de autoapărare din regiune. Sistemele antiaeriene israeliene – la fel şi cele americane şi britanice – au respins un baraj de 300 de rachete şi drone iraniene, în aprilie.

Fiecare model avansat de SM Block IB costă între 9 şi 10 milioane de dolari. Săptămâna trecută, două distrugătoare americane au tras 12 rachete SM pentru a apăra Israelul de un alt val de atacuri iraniene. Nu este clar, însă, ce modele au tras aceştia, însă cel mai probabil ajutorul dat săptămâna trecută, în contextul atacurilor iraniene, a costat 120 de milioane de dolari, mai scrie sursa citată.

Documentele dezvăluie, de asemenea, cereri de 276 de milioane de dolari ale Pentagonului pentru cumpărarea unor rachete standard suplimentare, model SM-6, precum şi de 57,3 milioane de dolari pentru rachetele de croazieră Tomahawk. Alte 6,7 milioane de dolari sunt alocate rachetelor Enhanced Sea Sparrow. Toate acestea sunt fabricate de RTX. De asemenea, Pentagonul va cheltui 25 de milioane de dolari pentru kiturile de ghidare Boeing Co. Jdam-GPS şi 7,4 milioane de dolari pentru bomba cu diametru mic. Alte 25 de milioane de dolari vor merge spre „creşterea surselor de producţie” pentru rachetele standard pentru a sprijini răspunsul Pentagonului la ceea ce acesta numeşte „situaţia din Israel”.

Solicitarea include 26,4 milioane de dolari pentru a înlocui interceptoarele de drone RTX „Coyote Block 2” „cheltuite din octombrie 2023 în sprijinul răspunsului departamentului la situaţia din Israel”, se arată în comunicat. Alte 20 de milioane de dolari vor fi cheltuite pentru rachete suplimentare BAE Systems PLC ghidate cu laser Advance Precision Kill Weapon System.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici