SUA vor transfera tancuri de fabricaţie sovietică către Ucraina

  • Administraţia Biden va colabora cu aliaţii NATO pentru a transfera tancuri de fabricaţie sovietică ca să consolideze apărarea ucraineană.
  • Decizia de a acţiona ca intermediar pentru a ajuta la transferul tancurilor pe care trupele ucrainene ştiu să le folosească, vine ca răspuns la o solicitare a preşedintelui Volodimir Zelenski.
  • Oficialul a afirmat că livrarea tancurilor va începe în curând, dar a refuzat să informeze câte tancuri vor fi trimise sau din ce ţări vor veni.
Urmărește
3770 afișări
Imaginea articolului SUA vor transfera tancuri de fabricaţie sovietică către Ucraina

Sursa Foto - warmuseum.kiev.ua

New York Times a citat un oficial american anonim care a declarat că Washingtonul intenţionează să faciliteze transferul de tancuri de fabricaţie sovietică către Ucraina.

Administraţia Biden va colabora cu aliaţii pentru a transfera tancuri de fabricaţie sovietică ca să  consolideze apărarea ucraineană. 

Decizia de a acţiona ca intermediar pentru a ajuta la transferul tancurilor  pe care trupele ucrainene ştiu să le folosească, vine ca răspuns la o solicitare a preşedintelui Volodimir Zelenski. 

Oficialul a afirmat că livrarea tancurilor va începe în curând, dar a refuzat să informeze câte tancuri vor fi trimise sau din ce ţări vor veni. Ele vor permite Ucrainei să efectueze lovituri de artilerie cu rază lungă de acţiune asupra ţintelor ruseşti din Donbas, a spus oficialul. 

Sosirea tancurilor ar putea fi un alt semnal al unei noi etape a războiului, care are cinci săptămâni şi a fost dominată de atacurile ruseşti asupra oraşelor şi instalaţiilor ucrainene din aer şi de un avans rusesc blocat la sol. La începutul acestei săptămâni, oficialii ruşi au indicat că îşi reorientează eforturile spre estul Ucrainei, unde separatiştii susţinuţi de ruşi se luptă cu soldaţii ucraineni din 2014.

Zelenski a cerut aliaţilor NATO să furnizeze tancuri şi avioane , pe lângă armele antitanc şi antiaeriene.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici