Subofiţer britanic acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Un subofiţer al Forţelor Navale britanice este acuzat de legături cu doi agenţi de spionaj din Rusia, militarul fiind adus marţi în faţa justiţiei.

Urmărește
177 afișări
Imaginea articolului Subofiţer britanic acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Subofiţer britanic acuzat de spionaj în favoarea Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Edward Devenney, în vârstă de 30 de ani, este suspectat că a luat legătura cu o misiune diplomatică străină pentru a transmite Rusiei programe de decriptare şi informaţii despre flota militară regală, inclusiv despre două submarine dotate cu arme nucleare.

Serviciile de spionaj britanice au organizat un flagrant, iar subofiţerul a fost arestat.

Suspectul a recunoscut că a colectat informaţii în intervalul noiembrie 2011 - martie 2012, dar neagă că le-ar fi transmis altor persoane.

Verdictul va fi anunţat pe 12 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici