- Home
- Externe
- STOCKHOLM, (05.03.2016, 07:30)
- Roxana Maciuca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Suedia intenţionează să reducă alocaţiile zilnice ale imigranţilor neeligibili pentru azil
Guvernul suedez a anunţat, vineri, că intenţionează să reducă valoarea indemnizaţiilor alocate zilnic imigranţilor ale căror solicitări de azil au fost respinse, într-un ultim efort de a micşora numărul de extracomunitari din ţară şi a-i descuraja pe nou-veniţi, relatează Reuters.
Urmărește
953 afișări
Suedia intenţionează să reducă alocaţiile zilnice ale imigranţilor neeligibili pentru azil (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
Pentru a debloca resurse pentru nou-veniţii în ţară, imigranţii din Suedia riscă să-şi piardă dreptul de a primi adăpost şi indemnizaţii, dacă solicitările lor de azil sunt respinse, iar decizia a intrat în vigoare, a precizat guvernul de centru-stânga din Suedia.
"Avem nevoie de aceste locuri pentru ceilalţi care solicită azil şi trebuie să ne asigurăm că cei care nu sunt eligibili pleacă din ţară şi se întorc acasă", a declarat Morgan Johansson, ministrul pentru Justiţie şi Migrare, citat de cotidianul Dagens Nyheter.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Alocaţiile zilnice în Suedia ajung la valoarea de 71 de coroane suedeze (7,6 euro) în cazul adulţilor şi până la 50 de coroane suedeze (5,4 euro) pentru copii. Cazarea este oferită separat.
Anul trecut, în Suedia, s-au înregistrat 163.000 de solicitări de azi, fiind una dintre destinaţiile preferate ale imigranţilor care sosesc în Europa, pe lângă Germania unde s-a înregistrat numărul record de 1,1 milioane de solicitanţi în 2015.
În ianuarie, Suedia a anunţat intrarea în vigoare a unui sistem privind controale de identificare a persoanelor care intră în ţară din Danemarca, într-o încercare de a limita numărul de imigranţi din ţară. Călătorii trebuie să prezinte un document de identificare pentru a fi lăsaţi să treacă mai departe.
Peste 131.000 de imigranţi au sosit în Europa în primele doă luni din 2016, mai mult decât în prima jumătate a anului 2015, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.
Citeşte şi: Suedia intenţioneză să adăpostească aproximativ 1.800 de imigranţi pe un vas luxos de croazieră
Citeşte şi: Bărbat rănit grav într-un atac armat din apropierea unei manifestaţii prokurde din Suedia
Citeşte şi: CRIZA IMIGRANŢILOR: Un mort şi trei răniţi într-o confruntare izbucnită la un centru de refugiaţi în Suedia
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Suedia intenţioneză să adăpostească aproximativ 1.800 de imigranţi pe un vas luxos de croazieră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe