Suma uriaşă aruncată anual în celebra Fontana di Trevi. Ce se întâmplă cu banii strânşi

V-aţi întrebat vreodată câţi bani se aruncă în fiecare zi în celebra Fontana di Trevi din capitala Italiei? Pe scurt: foarte, foarte mulţi. Mai exact, 1,5 milioane de dolari în monede au fost aruncate doar anul trecut la faimosul monument, şi asta pentru că legenda spune că, cine lasă o monedă în fântână şi îşi pune o dorinţă va ajunge să viziteze din nou „oraşul etern”.

Urmărește
6765 afișări
Imaginea articolului Suma uriaşă aruncată anual în celebra Fontana di Trevi. Ce se întâmplă cu banii strânşi

Suma uriaşă aruncată anual în celebra Fontana di Trevi. Ce se întâmplă cu banii strânşi (Imagine: Bogdan Lupu/ Mediafax Foto)

În fiecare săptămână, turiştii aruncă în Fontana di Trevi circa 25.000 de dolari, iar asta pentru că mitul care înconjoară monumentul merge chiar dincolo de prima monedă, scrie Gândul.info.

Astfel, se spune că dacă arunci cu mâna dreaptă peste umărul stâng prima monedă înseamnă că revii la Roma, a doua - că îţi vei găsi dragostea, iar a treia - „pentru căsătorie", informează NBC News.

Dar ce se întâmplă cu toţi banii care se adună la Fântână? Sunt adunaţi de către o organizaţie caritabilă şi sunt folosiţi pentru a ajuta diferite grupuri nevoiaşe din Roma, dar şi grupuri de pe tot Globul. Pescuitul monedelor este ilegal, iar autorităţile fac deseori arestări din cauza acestor încercări.
 
Obiceiul aruncării cu monezi a fost popularizat şi de filmul american „Three Coins in a Fountain" din 1954 regizat chiar de românul Jean Negulesco. Filmul a fost nominalizat la mai multe premii Oscar, dar a câştigat unul singur, pentru cea mai bună imagine. Cea mai cunoscută peliculă în care a apărut Fontana di Trevi este, însă, „La Dolce Vita” a lui Federico Fellini.

Monumentul este celebru în toată lumea şi a fost finalizat în 1762, fiind renovat de curând, cu susţinerea casei de modă Fendi. Acesta se află la capătul Aqua Virgo, un apeduct construit în anul 19 î. Hr., care aprovizionează cu apă fântânile din centrul Romei. În centrul grupului statuar se găseşte zeul mării, Neptun, aflat într-un car de luptă tras de doi căluţi de mare, iar la stânga lui este reprezentată o statuie simbol al abundenţei, în vreme ce la dreapta apare figura sănătăţii perfecte. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici