- Home
- Externe
- SANKT PETERSBURG, (04.09.2013, 18:50)
- Anna Primac
Summitul G20: Măsuri de securitate consolidate la Sankt Petersburg pentru reuniunea şefilor de stat
Sankt Petersburgul este "pe picior de război", pentru a-i primi joi pe şefii de stat din cadrul G20, luând măsuri de securitate excepţionale şi organizând acest summit la un palat accesibil numai pe mare.
Urmărește
333 afișări
Summitul G20: Măsuri de securitate consolidate la Sankt Petersburg pentru reuniunea şefilor de stat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Rusia, care anul acesta prezidează summitul G20, îi primeşte pe liderii principalelor state dezvoltate şi în curs de dezvoltare, joi şi vineri, la Palatul Constantin, în Strelna, la 15 kilometri distanţă sud-vest de fosta capitală imperială rusă.
Acest palat neoclasic, datând din secolul al XVIII-lea, a găzduit deja summitul G8, în 2006, dar de această dată măsurile de securitate vor atinge un nivel extrem.
Pe unul dintre cele două terminale ale aeroportului Pulkovo din Sankt Petersburg, traficul aerian va fi închis în aceste două zile, fiind rezervat numai delegaţiilor oficiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Meta a respins acuzațiile conform cărora utilizatorii Facebook și Instagram sunt forțați să urmărească conturile noii administrații Trump
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
-
RAR avertizează: Escrocheria cu certificate auto false, la mare căutare
-
Mai mulţi angajaţi la ghişeele CFR pentru a scurta cozile studenţilor
Din aceleaşi motive, accesul publicului va fi închis joi într-una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, cel mai celebru dintre palatele imperiale ale Sankt Petersburgului, reşedinţa Petergof, situată în apropiere de Strelna.
Zona din jurul Palatului Constantin a fost transformată într-o insulă uimitoare: începând de la 22 august, locuitorii din apropiere au nevoie de un permis pentru a ajunge acasă, fiind nevoiţi să traverseze un punct de control, care îi verifică pe toţi cei care vor să treacă în zonă.
"Suntem pe picior de război", comentează Tatiana Fiodorova, o locuitoare în Strelna.
"Aşteptăm cu nerăbdare sfârşitul acestui coşmar. Summitul este pentru şefii mari, nu pentru oamenii obişnuiţi", adaugă altă locuitoare a insulei, Marina Filipova.
Delegaţiile oficiale şi jurnaliştii găzduiţi la Sankt Petersburg în timpul summitului nu vor putea accede la acest palat în stil neoclasic, cu vedere spre Golful Finlandei, decât cu ajutorul unei bărci.
Şefii de stat vor dispune de aproape 20 de vile luxoase, situate în apropiere de palat, numit în cinstea lui Constantin Pavlovici, fiul ţarului Pavel I, devenit proprietar al acestor spaţii în 1797.
"Vila este pregătită pentru summit sută la sută", a afirmat recent guvernatorul regiunii, Gheorghi Poltavcenko, în timp ce autorităţile locale s-au angajat să repare drumuri şi să revopsească clădiri.
Sankt Petersburgul care, datorită arhitecturii sale remarcabile, este cea mai importantă destinaţie turistică din Rusia, a fost anterior gazda mai multor summituri, în special după venirea la putere a lui Vladimir Putin, în 2000, născut în fosta capitală imperială.
În acest oraş are loc anual, în iunie, un forum economic la care participă şefi ai întreprinderilor şi oficiali politici din întreaga lume, având misiunea de a prezenta situaţia economică din Rusia.
"Dacă am fi organizat summitul în alt loc, am fi cheltuit mult mai mult", a afirmat şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Ivanov. Pregătirile pentru G20 au costat două miliarde de ruble(aproximativ 45 de milioane de euro), a precizat el.
Sankt Petersburgul a ajuns un subiect de discuţie în 2012, devenind unul dintre primele oraşe din Rusia, care au votat o lege, adoptată ulterior la nivel naţional, de condamnare a "propagandei homosexuale" în faţa minorilor.
Această lege a provocat critici în Europa şi Statele Unite, şi a condus la apeluri de a boicota Jocurile Olimpice de iarnă, organizate în februarie 2014, în staţiunea balneară Soci, pe litoralul Mării Negre.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe