Summitul ONU pentru biodiversitate începe în Columbia cu un apel urgent la finanţare

  • Cea mai mare conferinţă mondială dedicată protecţiei naturii, COP16, s-a deschis luni în Columbia, în mijlocul unor apeluri pentru acţiune imediată şi finanţare substanţială.
  • Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat ţările participante să treacă „de la vorbe la fapte".
Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Summitul ONU pentru biodiversitate începe în Columbia cu un apel urgent la finanţare

Summitul ONU pentru biodiversitate începe în Columbia cu un apel urgent la finanţare

Guterres a subliniat importanţa investiţiilor în Fondul-cadru mondial pentru biodiversitate (GBFF), creat anul trecut: „Cei care profită de natură trebuie să contribuie la protejarea şi restaurarea acesteia". El a avertizat că distrugerea naturii agravează conflictele, foametea şi bolile, afectând în special ţările sărace.

Aproximativ 12.000 de delegaţi din aproape 200 de ţări, inclusiv 140 de miniştri şi 12 şefi de stat, sunt aşteptaţi la conferinţă.

Evenimentul, care se desfăşoară până pe 1 noiembrie, are ca temă „Pace cu natura" şi îşi propune să elaboreze mecanisme de monitorizare şi finanţare pentru atingerea celor 23 de obiective ale ONU privind biodiversitatea.

Jane Goodall, expert britanic în primatologie, a transmis un mesaj puternic înaintea summitului: „Timpul vorbelor şi al promisiunilor false a trecut dacă vrem să salvăm planeta".

Susana Muhamad, ministrul columbian al mediului, a subliniat necesitatea unei schimbări de perspectivă: „Natura nu este o resursă. Natura este fibra vieţii care face posibilă propria noastră existenţă".

Conferinţa se confruntă cu provocări de securitate, după ce gruparea rebelă columbiană EMC a ameninţat delegaţiile străine. Cu toate acestea, autorităţile locale asigură că situaţia este sub control, cu peste 10.000 de ofiţeri de poliţie mobilizaţi, conform AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici