„Suntem blestemaţi”: Explozie catastrofală, foamete şi coronavirus. Lovitură imensă pentru Liban

  • Libanezii se confruntă cu foamete, coronavirus şi o explozie catastrofală.
  • Oamenii cred că sunt blestemaţi.
  • Unii dintre ei spun că anchetarea cazului lui Hariri ar avea legătura cu explozia din Beirut: „Ne-ar transmite să renunţăm”.
Urmărește
9448 afișări
Dimineaţa zilei de miercuri nu mai este doar un început de zi obişnuit pentru libanezi. Populaţia este terifiată. 
 
Praful şi ceaţa cafenie provocată de explozie începe să dispară, însă imaginile care rămân în urmă sunt apocaliptice. 
 
Clădirile sunt lipsite de geamuri, chiar şi la 4 kilometri de locul în care a avut loc explozia, relatează The Guardian.
 
Unda de şoc a fost auzită chiar şi la o distanţă de 80 de kilometri. Unii spun că s-a auzit şi în vestul Ciprului, la 250 de kilometri depărtare.
 
„Numai nişte cantităţi imense de explozibil ar putea face asta”, a explicat un inginer local. „Ceva acolo în port a explodat pur şi simplu sau a fost făcut cu un scop”, a adăugat bărbatul.
 
Ultima oară când Libanul a fost zdruncinat de o catastrofă a fost în februarie 2005, când prim ministrul Rafik Hariri a fost ucis: maşina în care se afla a explodat.
 
Oamenii se tem şi încep să se întrebee dacă nu cumva cele două explozii au legătură: „Nimic nu se întâmplă fără motiv aici. Ar putea fi un mesaj pentru cei care anchetează cazul: să renunţe”.
 
„În toată istoria Libanului nu s-a întâmplat aşa ceva, de asemenea amploare. A fost aproape o termonuclear şi am impresia că ar fi fost o mulţime de explozibil militar acolo. Ne vor spune vreodată adevărul? Mă îndoiesc”, spune un alt bărbat în timp ce-şi curăţă ciornurile din faţa uşii.

Apocalipsa din Beirut: „Suntem blestemaţi”

Este foarte greu să zdruncini Beirutul, având în vedere că au mai trecut prin bombardamente înainte, însă de data aceasta situaţia este cu mult diferită.
 
Totul a început ieri, imediat după ora 18:00. Explozia a măturat clădirile, geamurile au fost sparte, iar străzile au fost acoperite de ruine: bucăţi de maşini, cioburi, copaci retezaţi şi bălţi de sânge. 
 
Dârele de sânge de pe străzi erau ca nişte urme care indicau încotro au fost transportaţi răniţii pentru a fi duşi la spital, însă spitalele sunt copleşite de amploarea catatrosfei. 
 
Alţi oameni umblau dezorientaţi pe străzi, iar alţii păreau că se grăbesc. Mulţi şi-au abandonat locuinţele, fără a şti clar unde se vor duce. 
 
Coronavirus, foamete, implozie economică şi explozie catastrofală - toate îi lovesc pe libanezi în acelaşi timp. 
 
„Suntem blestemaţi”, spune un tânăr de 20 de ani care sângerează pentru că încheietura lui a fost tăiată de cioburile pulverizate de explozie. 
 
„Chiar dacă a fost un accident, este ultimul lucru de care aveam nevoie acum”, a adăugat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici