Sute de cetăţeni străini părăsesc Fâşia Gaza via Israel

Sute de cetăţeni străini erau vineri evacuaţi din Fâşia Gaza via terminalul Erez, din Israel, pentru a scăpa de bombardamentele israeliene, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Sute de cetăţeni străini părăsesc Fâşia Gaza via Israel

Sute de cetăţeni străini părăsesc Fâşia Gaza via Israel (Imagine: Mediafax Foto)

"Terminalul a fost redeschis pentru a permite cetăţenilor străini să iasă din Fâşia Gaza", în cea de-a şaptea zi a ofensivei israeliene, a precizat purtătorul de cuvânt.

Terminalul Erez era închis de la începutul operaţiunilor, sâmbătă, însă permitea trecerea unui număr limitat de răniţi civili palestinieni îngrijiţi în spitale israeliene.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării declarase anterior că circa 400 de persoane du dublă naţionalitate vor fi autorizate să părăsească vineri Fâţia Gaza.

Majoritatea sunt de origine rusă, dar există de asemenea şi deţinători de paşapoarte americane, norvegiene, turceşti, ucrainene şi belaruse, precizase un purtător de cuvânt al autorităţii militare care se ocupă de teritoriile palestiniene.

Aceste plecări ale străinilor intervin în condiţiile în care armata israeliană a încheiat pregătirile pentru o posibilă ofensivă terestră în Gaza.

Vineri, armata israeliană continua să interzică trecerea jurnaliştilor străini spre Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici