Sute de mii de americani, fără energie electrică din cauza intemperiilor

Nord-estul Statelor Unite este afectat de numeroase pene de curent, sute de mii de americani rămânând vineri fără curent electric timp de mai multe ore din cauza intemperiilor însoţite de polei.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de americani, fără energie electrică din cauza intemperiilor

Sute de mii de americani, fără energie electrică din cauza intemperiilor (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Tot nord-estul Statelor Unite este afectat", a declarat Jeff Tilghman, reprezentant al furnizorului de electricitate din această zonă.

"Poleiul s-a depus pe cabluri şi a determinat întreruperea livrării de energie elctrică", a spus el, adăugând că multe dintre liniile de înaltă tensiune au fost refăcute până vineri seara.

Toate instituţiile de stat din Maine au fost închise vineri din cauza intemperiilor, în timp ce în statul New Hampshire guvernatorul John Lynch a decretat stare de urgenţă.

"Întreruperile în alimentarea cu energie electrică provocate de furtună au afectat peste 200.000 de persoane, iar şoselele au devenit foarte periculoase din cauza poleiului, în special în sudul statului", se arată într-un comunicat al guvernatorului.

Şi în statul New York mii de locuinţe au rămas fără curent electric, conform serviciilor de urgenţă din Albany, care au avertizat asupra riscului prăbuşirii unora dintre liniile de înaltă tensiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici